Subprefectul judetului, Aurica Avram a declarat recent ca, in momentul de fata are o buna colaborare cu prefectul Nicolae Mitroi. Dar, conform declaratiilor sale, "in afara de noi doi, exista un grup de oameni care detin si functii si care au apartenenta la PSD iar eu consider ca nu putem face echipa cu oamenii PSD-ului, mai ales cu aceia care detin astfel de functii de conducrere.

Ca, pana in momentul de fata nu s-au operat modificari nici la nivelul Prefecturii nici la nivelul directiilor deconcentrate, asta este o problema ce tine pe de o parte de o decizie politica, pe de alta de noi, de conducerea institutiei.Cred ca, in cursul acestei luni vom lua masuri , cel tarziu la inceputul lunii martie.

Am avut discutii cu toti angajatii respectivi, mi-am exprimat punctul de vedere fata de problemele care exista, mi-am exprimat si nemultumirile pe care le am si pot spune fara teama ca exista o lipsa de dinamism, o inertie care ne trage inapoi si nu putem aplica ceea ce noi ne-am propus. De aceea simt nevoia ca schimbarile sa se produca cat mai rapid.

Am asteptat ca unii dintre cei care sunt membri PSD sa isi prezinte demisia, lucru care nu s-a intamplat, ba mai mult, am constatat ca exista tendinta de a se tine cu dintii de pozitiile de conducere, si dupa ce am intreprins o asemenea actiune, unii dintre ei, in modalitatea specifica PSD, au inceput sa planga pe la alte usi in ideea ca poate vor gasi intelegere si vor ramane in posturile lor.

Acest lucru nu va fi posibil deoarece cu pilele, cunostintele si relatiile pe care PSD le-a practicat de ani de zile nu vor obtine ceea ce isi doresc de la mine".Printre cei vizati, Aurica Avram l-a mentionat pe secretarul general al Prefecturii, Mircea Fudulaiche si pe doi dintre cei trei directori ai Prefecturii, respectiv Jantea si Galan care sunt implicati politic.

Subprefectul a declarat ca va propune ministrului de resort sa-i demita pe acestia din functiile de conducere. Referitor la "ordinea" din Primarie, subprefectul Avram a declarat: " Nu ne-a implicat sufieient in ceea ce priveste Primaria. Noi avem atributia expresa sa controlam legalitatea actelor emise de autoritatile la nivelul municipiului.

Dar, ca sa-mi exprim oficial punctul de vedere, nu o fac acum".