"Este un fapt fara precedent la nivelul unei societati de talia Siderurgicii Hunedoara". Asa caracterizeaza liderul de sindicat Petru Vaidos ceea ce se intampla acum la combinatul hunedorean. Situatia la care face referire Petru Vaidos priveste reducerile de personal stabilite de conducere, fara consultarea salariatilor.

Liderul sindical sustine ca ceea ce se impune acum din partea conducerii societatii Mital Steel Hunedoara este o concediere mascata. In plus, liderul sindicatului Siderurgistul mai spune ca cel mai grav este faptul ca nici sefii combinatului si nici reprezentantii AVAS nu tin cont de promisiunile facute angajatilor, conform carora in societatea hunedoreana ar trebui sa ramana 2.200 de salariati.

Liderul Vaidos a mai afirmat ca sindicalistilor din combinat li s-a pus in fata o schema de plecari voluntare, care ridica insa anumite semne de intrebare. Pe de o parte, conducerea societatii isi rezerva dreptul de a accepta sau nu cererile oamenilor, fara nici o justificare, iar de pe alta parte, salariatilor nu le-au fost comunicate criteriile pe baza carora se vor selecta cererile de plecare.

Acesta a mai amintit faptul ca AVAS are in responsabilitate perioada post-privatizare a combinatului. Vaidos a reclamat insa ca salariatilor nu li s-a comunicat nimic despre evolutia, pana in anul 2008, a numarului de angajati, a productiei si a investitiilor tehnologice si de mediu, asa incat interesul investitorului indian in combinatul siderurgic hunedorean ramane incert.