Situatia liberalului Dinu Patriciu a incordat, zilele acestea, si mai mult nervii liberalilor, cu repercursiuni – fie ca recunosc sau nu – asupra relatiei cu democratii. La aceasta se adauga marul discordiei care poarta numele de alegeri anticipate.

Pe de alta parte, atat liberalii, cat si democratii, chiar daca se incapataneaza sa-si sustina punctele de vedere diferite vizavi de alegeri anticipate, oficial, nici unii, nici altii nu vor sa admita ca au, cu adevarat, o problema. Din punctul de vedere al deputatului PD Laurentiu Mironescu, relatiile nu sunt atat de tensionate cum ar crede unii sau cum incearca altii sa le prezinte.

„Noi am plecat la un drum impreuna. Ca in orice mariaj, insa, exista si diferente de opinii", a admis Laurentiu Mironescu. Deputatul democrat a mai precizat ca, in cazul omului de afaceri liberal Dinu Patriciu nu poate comenta foarte mult, chiar daca este un subiect sensibil si important, si asta deoarece nu detine suficiente informatii.

„Stiu doar ca situatia nu suporta comparatie cu Rafo. In cazul Rafo era vorba de datorii", a afirmat deputatul PD Laurentiu Mironescu.

Acesta declarat, referitor la speculatiile potrivit carora ceea ce se intampla in cazul lui Dinu Patriciu are legatura cu Traian Basescu, respectiv cu refuzul Partidului National Liberal de a accepta ideea alegerilor anticipate: „Chiar daca avem diferente de opinii, asta nu inseamna ca asmutim politia unii asupra celorlalti". „Noi suntem intr-o alianta.

Iar Basescu nu are nici un amestec in arestarea lui Dinu Patriciu. Presedintele nu a dovedit, vreodata, lipsa de caracter si nu o va face nici de acum inainte. Nu este firea lui si nici a noastra, a democratilor, sa lovim pe la spate, pentru ca asta ar fi insemnat, nu?", a adaugat Laurentiu Mironescu.

Tot potrivit parlamentarului PD, chiar daca liberalii si democratii sunt, in acest moment, intr-o disputa, asta nu inseamna ca nu se pot intalni… „la jumatatea drumului". Cat priveste remanierea guvernamentala, Mironescu a opinat ca „orizontul de asteptare fata de acest guvern a fost foarte mare, insa munca lui este perfectibila.

Acest guvern are circumstante atenuante vizavi de economia drenata de pesedisti. Este normal ca s-a lucrat si inca se lucreaza in conditii grele avand in vedere ce a lasat PSD-ul in urma", a conchis Laurentiu Mironescu.