Cu ocazia vizitei sale de ieri in judetul nostru, prilejuita de pregatirea alegerilor locale partiale din noua comuna Fintinele, Miron Mitrea, secretarul general al PSD, a declarat ca la Constanta exista semnale clare privind desfasurarea unei epurari politice practicate de actuala guvernare, asupra reprezentantilor autoritatii publice ce fac parte din randul social-democratilor.

Aceste epurari si presiuni politice la care sunt supusi social-democratii constanteni ce sunt membri ai PSD au ca scop obtinerea demisiei acestora sau trecerea lor in componenta altor partide, a aratat secretarul general al partidului.

La randul sau, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean s-a referit cu acelasi prilej la destituirea pe criterii politice a tuturor directorilor de servicii deconcentrate din judetul nostru, ultimul exemplu in acest sens fiind demiterea in cursul zilei de miercuri 8 iunie a.c.

a comisarului Cornel Garimovici, seful Comisariatului Regional Constanta al Garzii Financiare, demitere survenita in ciuda faptului ca Garimovici a avut rezultate profesionale remarcabile si a fost numit in aceasta functie nu in perioada guvernarii PSD, ci in perioada in care Executivul apartinea Conventiei Democrate.

In opinia lui Nicusor Constantinescu, demiterea lui Cornel Garimovici a avut scopul de „a face culoar" unei alte persoane apropiate PD-ului care sa-i permita, din pozitia de comisar sef, sanctionarea agentilor economici ce au avut legatura cu social-democratii.

De asemenea, presedintele CJC a amintit si de controalele abuzive indreptate impotriva celor 47 de primari ai PSD din judetul nostru, cel mai recent exemplu in acest sens fiind controlul desfasurat la Ghindaresti.

Potrivit lui Mitrea, controalele PNA au caracter politic evident

In privinta acestor controale, Miron Mitrea a apreciat ca ele sunt „excesive", iar anchetele PNA au un caracter politic evident. „Cred ca in cazul lui Mazare se exagereaza foarte mult", a afirmat Mitrea referindu-se la controalele abuzive la care sustine ca ar fi supus edilul-sef al Constantei.

Tot in domeniul masurilor abuzive pe care le orchestreaza actuala Putere, liderul social-democrat a evocat si intentia guvernantilor de a resubordona justitia politicului.

In acest sens, Mitrea a subliniat faptul ca eventuala subordonare a Parchetului ministrului Justitiei, precum si a magistratilor Presedintelui Romaniei va conduce la initierea procedurii referitoare la clauza de salvgardare, care va determina amanarea aderarii Romaniei la UE.

Pe de alta parte, fostul ministru al Transporturilor a recunoscut faptul ca si in perioada in care PSD-ul se afla la guvernare au existat cazuri de epurare politica, dar nu la dimensiunea celor actuale.

Cu toate acestea, nu trebuie omis faptul ca aceste practici pe care liderul PSD-ist le considera abuzive, au fost exersate din plin chiar de catre Guvernul Adrian Nastase, pana la niveluri institutionale la care criteriul politic nu ar fi trebuit nici pe departe sa actioneze.