Dezvaluirile incendiare facute miercuri de medicii Directiei Sanitar-Veterinare Timis pe marginea protocoalelor si banilor stransi de la firme pentru PSD au trezit curajul si altor angajati ai institutiilor subordonate Prefecturii.

Astfel, inspectorul adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), Ioan Brumar, a declarat ca a primit dispozitie de la seful sau direct, Vasile Radulescu, sa colecteze 5.000 de euro lunar tot pentru fostul partid de guvernamant.

Anul trecut, in luna august, Rovana Plumb, fostul sef al Agentiei Nationale de Protectia Consumatorului (ANPC), i-a convocat pe inspectorii-sefi din tara la Piatra Neamt, intalnire la care a participat si Radulescu. Reintors la Timisoara, acesta i-a trasat ordine precise lui Brumar. "Trebuie sa te duci la firme sa strangi 5.000 de euro pentru partid", i-ar fi ordonat seful sau lui Brumar.

"Eu l-am refuzat si i-am spus sa se duca el la firme. Si chiar s-a dus", a mai adaugat adjunctul OJPC.

In prezent, Vasile Radulescu este un om avut, iar potrivit declaratiilor adjunctului sau, care a lasat sa se inteleaga ca mare parte din castiguri le-a obtinut gratie pozitiei pe care o ocupa, "e mai bogat decat Zaher Iskandarani".

Bolnav inchipuit?

Seful OJPC se afla "pe teava" prefectului Ovidiu Draganescu (PNL) de mai multa vreme. Activitatea acestuia a fost extrem de controversata, fiind implicat in mai multe scandaluri, pentru care este asteptat sa dea explicatii la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

De mai bine de doua luni insa, Radulescu este tot in concediu medical, astfel ca orice eventuala incercare a autoritatilor de a scapa de el este, deocamdata, sortita esecului.

Interesant este ca, desi pe primul certificat medical se mentioneaza ca directorul OJPC Timis a suferit o luxatie, el ar fi fost vazut plimbandu-se cu bicicleta prin centrul municipiului Timisoara. Un al doilea certificat medical, eliberat de aceasta data de un chirurg, nu precizeaza diagnosticul.

Actul a ajuns in mana prefectului Draganescu, care a declarat ca lucrurile nu sunt in ordine, iar ca atare va dispune anchetarea respectivului doctor, demers care va clarifica daca Radulescu a fost sau nu operat.

"Haituit", fara succes, de ANPC

Disensiunile dintre Radulescu si Brumar au radacini mai adanci. In timpul guvernarii PSD, adjunctul OJPC, care ar fi refuzat sa se supuna orbeste ordinelor de "sus", a fost concediat. El a dat in judecata ANPC si a primit castig de cauza.

Cand a revenit la birou, pentru a-si relua in primire functia, a avut surpriza sa fie luat pe sus, la propriu, si dat afara de bodyguarzii sefului institutiei, interzicandu-i-se accesul in sediul OJPC.

Procesul a fost stramutat la Curtea de Apel Craiova, care a decis din nou in favoarea lui Ioan Brumar. Totusi, batalia in instanta nu este inca finalizata, o ultima "runda" urmand sa aiba loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cat priveste "stradania" ANPC de a-l aduce pe Vasile Radulescu in fata comisiei de disciplina, sanse nu se intrevad prea curand atata timp cat directorul s-a pus la adapostul certificatelor medicale. Pe de alta parte, seful OJPC a facut, intre timp, cerere sa fie mutat pe un alt post, tot in cadrul institutiei. ANPC i-a refuzat, insa, solicitarea, astfel ca el este in continuare director.

Vasile Radulescu nu a dorit sa-si spuna opinia in legatura cu "spagile" de partid de care il acuza Brumar, refuzand sa raspunda la apelurile telefonice repetate ale ziaristilor.