Profesoara fusese numita in comisia de bacalaureat la Liceul Streharet. Cu o zi inainte de inceperea bacalaureatului, Elena Damian a plecat cu taxiul spre liceu, dar nu a mai ajuns. Ea nu a aparut nici a doua zi la examen. Directorul liceului a sunat la o prietena de-a profesoarei, dar nici aceasta nu o mai vazuse in ultimele doua zile.

Profesoara a fost cautata si in satul parintilor si a fost data disparuta cind s-a constatat ca nici parintii ei nu stiau nimic. Timp de o saptamina, politia olteana nu a facut nimic sa o gaseasca, desi prietena ei a facut demersuri ca profesoara sa fie cautata.

Dupa o saptamina, Elena Damian a fost gasita moarta in padure, dar nu politia a gasit-o, ci colegii si parintii ei.

Politia a inceput ancheta: in apartamentul profesoarei s-au gasit o valiza, caci abia se intorsese de la Tirgu Jiu, de la prietenul ei, mai multe cd-uri cu filme porno si cu corespondenta celor doi pe Internet. Principalul suspect este prietenul ei din Tirgu Jiu.

Pina in prezent, politia nu a reusit sa faca lumina in acest caz, lucru care, pe linga inexplicabila incetineala in declansarea anchetei, scandalizeaza opinia publica din judet.