Acestia au fost retinuti in 15 august, pentru 24 de ore, dar au fost eliberati ieri seara, deoarece judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile, inaintata de procurori.

Scandalul din Politia turdeana a pornit in luna mai, de la trimiterea in judecata a nu mai putin de 15 persoane din Turda, dintre care 11 sunt in arest si patru in libertate, acuzate de proxenetism si trafic de minore. Declaratiile fetelor din respectivele dosare au incriminat politisti din localitate.

Agentii de politie Nicolae Liviu Beian, Ioan Ciocarlie si Catalin Cosmin Lung au fost audiati ieri, timp de cinci ore, de procurorii Directiei de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism (DICOT) Cluj. Pe parcursul audierilor, politistii au fost confruntati cu unul dintre presupusii proxeneti.

Dupa audierile de la Parchet, politistii au fost dusi in fata magistratilor Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventiva. Dupa alte doua ore de audieri si deliberari, instanta a decis cercetarea acestora in stare de libertate. Procuratura sustine ca dosarul este bine facut si ca exista suficiente probe care ii incrimineaza. Judecatorii au refuzat sa motiveze pentru presa hotararea luata.

Procurorul-sef al DICOT, Dora Molnar, a spus ca va prezenta mai multe detalii la finalul anchetei. In urma probelor administrate de politisti din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog si procurori DICOT, cei trei politisti sunt invinuiti ca ar fi sprijinit activitatea unor proxeneti si a unor prostituate in schimbul unor sume de bani, partide de sex si petreceri.

Cei trei acuzati au varste cuprinse intre 26 si 45 de ani. Doi dintre ei lucreaza la biroul Ordine Publica si unul la Judiciar. Alt politist din Turda, Horatiu Pop, a fost trimis in judecata de curand pentru aceleasi fapte. Imediat dupa numeroasele arestari din mai, Pop si-a prezentat demisia. Despre acesta, fetele audiate au declarat ca le vindea bijuterii aduse de sotia lui din Turcia.