Un agent din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad a fost prins conducand un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. El a fost depistat in trafic de o echipa care participa la o actiune coordonata chiar de comandantul institutiei, subcomisar Ioan Dascalu.

Seful IJP a vrut sa vada cum respecta subalternii lui regulile de circulatie. Astfel, Dascalu a demarat o actiune de verificare a politistilor aflati in trafic. Extinzand controlul pe DJ 709, care leaga municipiul Arad de comuna Horia, echipa de control a oprit un autoturism la volanul caruia se afla un agent de la Serviciul Criminalistica.

Potrivit purtatorului de cuvant al inspectoratului, subinspectorul Camelia Tuduce Berar, la volanul masinii oprite se afla agentul sef-adjunct Danut B. Acesta a fost prins, duminica, in jurul orei 18.30, in timp ce conducea un autoturism marca Mitsubishi.

La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat 1,06 mg/l de alcool in aerul respirat.

Politistul a fost dus de colegii lui la Spitalul Clinic Judetean pentru a i se preleva probe in vederea determinarii alcoolemiei.

Dupa teste a rezultat o alcoolemie de 1,45 g /mie, respectiv 1,35 g /mie.

In acest caz a fost intocmit un dosar penal pe numele agentului de politie, pentru conducerea unui autoturism cu o imbibatie alcoolica peste limita legala admisa.

Dosarul urmeaza sa fie inaintat procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.

Conducerea IPJ a declansat si procedurile interne in acest caz, iar politistul va fi judecat de Consiliul de Disciplina al institutiei in vederea luarii masurilor legale ce se impun. Danut B. risca sanctiuni pornind de la diminuarea salariului si pana la demiterea din functie.