Fostul liberal Vasile Filimon, exclus anul trecut din PNL Mures ca urmare a faptului ca s-a opus ca partidul sa aiba un candidat propriu pentru fotoliul de primar, a fost recompensat de primarul Dorin Florea. Astfel, Filimon a fost numit, cu statut de interimar, pe postul de inspector-sef la Administratia Pietelor Targu-Mures.

Numirea lui Vasile Filimon a fost posibila dupa ce fostul sef al institutiei, Cornel Core, cazut in dizgratia primarului, a fost convins sa demisioneze. Consilierii locali reuniti ieri in sedinta extraordinara au avut insa pozitii diferite in legatura cu aceasta rocada.

Astfel, Benedek Istvan, unul din cei mai duri contestatari ai primarului Dorin Florea, l-a acuzat pe acesta ca ar fi cerut demisia lui Core din razbunare ca urmare a unor neintelegeri aparute in ultimele luni.

Mai mult, Benedek Istvan l-a avertizat pe Florea ca numirea lui Filimon in fruntea pietelor fara consultarea Consiliului Local este un abuz si ca in aceste conditii intreaga responsabilitate revine executivului. In replica la declaratiile lui Benedek, primarul Dorin Florea a spus ca seful pietelor l-a avertizat de mult ca va demisiona deoarece are probleme personale.

La randul sau, consilierul independent Doru Opriscan, apropiat de politica primarului, a afirmat ca numirea directorului "Pietelor" nu e atributul Consiliului Local.