Anii studentiei ... parca au trecut de-o vesnicie. De fapt n-au trecut decat 4 luni. 4 luni in cautarea unui loc de munca. O adevarata aventura. Stiam de la prietenii mei inaintati in varsta, cat de greu gasesti de lucru dupa ce ai terminat o facultate, dar speranta e intotdeauna ultima care moare. Ce speranta? Speranta unui paradis in care toate merg struna.

Am terminat Dreptul Administrativ in cadrul Facultatii de Drept „Nicolae Titulescu" din Craiova. Cat de greu poate fi sa-ti gasesti un post in administratie, gandeam eu pentru mine in ultimul an de studentie. Trag tare pe ultima suta de metri si mai raman si cu ceva cunostinte. Particip la cateva concursuri pentru ocuparea unor posturi.

Chiar daca sunt si unele aranjate, sunt sigur ca voi avea si eu locul meu acolo undeva, doar m-am pregatit. Ca sa nu mai zic ca multi functionari n-au nici liceul terminat. Vine in ajutor si restructurarea in administratie si vor fi posturi vacante pentru toti. Cam asa erau structurate ideile mele referitoare la viitoarea slujba. Acum am dat piept cu realitatea.

Sunt obligat sa ma gandesc ce era in capul meu cand am vrut sa termin o facultate. Dar ai mai multe sanse de angajare fata de unul care nu are diplome anexate la CV. Asa ne incurajam, asa cred multi, dar daca dai o fuga pana la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca vei observa ca 90% din posturi sunt pentru muncitori necalificati.

Mai raman 10%, tot e ceva, chiar daca nu au legatura cu studiile (optimism dus la extrem). Problema intervine atunci cand iti cer experienta. Sunt sigur ca mai este un post de debutant pe undeva. Si poate chiar e ceea ce cauti daca mai marii nu au vreun nepot sau buzunarele goale.

Dupa 4 luni de batut la usi n-am izbutit decat sa fiu dat afara pe aceleasi usi pe care intrasem, mai politicos sau mai putin. Am impartit CV-uri cu gramada, am strabatut zeci de km pentru a ajunge in acelasi loc de unde plecasem dupa ce terminasem studiile. Probabil ca am mers in cerc pentru ca sunt in aceeasi situatie numai ca banii sunt din ce in ce mai putini. Dar avem noroc cu guvernul.

Guvernul a fost tot timpul de partea tinerilor. Pai cine se mai poate lauda cu asemenea reusite ca ale guvernului nostru. El (Guvernul) s-a gandit ca tara are prea multi tineri care se pricep la toate si i-a trimis departe sa le arate si altora ce pot. Dar totul e bine pentru ca aduc valuta si masini in tara, si merge economia ce sa mai...

Dar el (tot Guvernul-Tariceanu aici) s-a gandit ca viata pentru noi cei ce am ramas pentru studii e prea usoara si vrea sa ne antreneze si pe noi sa fim mai rezistenti la necazuri. Si a blocat el (vezi mai sus) toate posturile din administratie.

Poate ca nu inteleg eu politica (fiind inca fraged), dar vreau sa-i multumesc dl-ului Tariceanu pentru ca imi da oportunitatea sa vizitez si alte continente la bordul unei nave de croaziera(ca barman). Cat ati rezista dumneavoastra domnilor conducatori ai acestei tarii cu un venit de 150 ron pe luna, timp de 6 luni.

Cati fosti studenti sunt(au fost) in situatia mea? Sa ridice mana sus, de fapt nu mai conteaza pentru ca oricum suntem prea multi ca sa fim numarati.