Organizatia judeteana a PRM Alba este in pragul unui scandal intern de proportii, inainte cu cateva zile de conferinta judeteana programata pentru duminica.

In competitia interna pentru functia de presedinte al filialei ar putea intra mai multe persoane, iar sedinta se anunta una dura, in timpul careia actualului presedinte, fostul deputat Emil Crisan, i se vor reprosa toate nerealizarile din ultimii ani ale filialei.

Filiala Alba a PRM s-a cufundat, de cativa ani, intr-o discretie totala. Cu exceptia actiunilor celor doi consilieri judeteni, de actiunile partidului nu a mai auzit nimeni. Conferinta judeteana de alegeri programata pentru duminica, 18 septembrie, se anunta una cu scantei, cu atat mai mult cu cat pentru functia de presedinte ar putea candida mai multe persoane.

Cel care si-a anuntat oficial intentia de a candida este actualul presedinte, fostul deputat Emil Crisan. Pe langa acesta, ain carti" mai sunt actualul prim-vicepresedinte, Iosif Rociu (care este si consilier judetean), presedintele celei mai importante organizatii din judet, respectiv PRM Alba Iulia, Constantin Opincariu si cel al organizatiei din Aiud, Victor Alexa.

Opincariu a declarat ca a fost rugat de mai multi colegi de partid sa candideze, dar inca nu a luat o decizie in acest sens.

Presedintele organizatiei de femei, Dana Serb, care ar fi avut sanse reale in fata actualului presedinte Emil Crisan, a declarat ca nu va candida. Aceasta este si consilier judetean si presedinte al organizatiei din Ocna Mures.

Nu ar fi exclusa, in opinia unor surse din partid, chiar o candidatura a unui alt personaj din Apuseni, care, potrivit scenariului, ar urma sa mai afure" din voturile lui Crisan.

De altfel, toti ceilalti posibili candidati vad in Crisan principalul responsabil de situatia in care se afla filiala. Cu toate acestea, opozitia fata de Crisan este asparta" in mai multe tabere, ceea ce il crediteaza pe acesta in continuare cu prima sansa pentru un nou mandat.

Fostul deputat conteaza pe suportul organizatiilor din Muntii Apuseni, de unde este originar. De altfel, prin grija sa, numarul de delegati din aceste organizatii este cu mult mai mare decat cel al delegatiilor de la ses.

Spre exemplu, PRM Abrud are la Conferinta Judeteana 36 de delegati, adica cu unul mai mult decat organizatia din Alba Iulia, cea din comuna Lupsa (Muntii Apuseni) are 18 reprezentanti, mai mult decat organizatiile orasenesti de la Aiud si Blaj la un loc.

Surse din partid au declarat ca duminica, problemele din cadrul filialei vor fi discutate deschis. Probabil din acest motiv, accesul presei in sala de sedinte nu va fi permis, lucru unic printre organizatiile de partid din Alba. De asemenea, liderii PRM nu vor invita la conferinta nici reprezentantii altor partide.

Hotararea a fost luata in cadrul Biroului Executiv al filialei, desfasurat miercuri seara.

Un lucru pe care opozantii sai i l-ar putea reprosa fostului deputat Crisan este modul in care acesta a gestionat negocierile la nivel local cu Alianta "D.A.", dupa alegeri.

Conform unor surse din cadrul Aliantei "D.A.", pentru a obtine sprijinul PRM la alegerea conducerii Consiliului Judetean, liderii "D.A." s-au aratat dispusi sa renunte la functia de viceprimar al municipiului Alba Iulia si chiar la o functie de vicepresedinte al CJ. Cu toate acestea, presedintele filialei a preferat sa mearga pe mana PSD si nu a primit nimic. In plus, relatia conducerii PRM Alba cu presa a fost ca si inexistenta.