In numerele trecute ale cotidianului „Replica" v-am prezentat cum a devenit Universitatea „Spiru Haret" din Constanta un adevarat cuibusor de nebunii, cu materii obligatorii de genul pornografie, cumetrie, golanie.

Reamintim aici povestea Aurei Din, care si-a dat iubitul in gat Politiei, un adevarat scandal care i-a scapat de sub control acesteia, cand, in exclusivitate, cotidianul „Replica" a publicat un interviu incendiar cu gigolo Ali Ismail, cel care a facut declaratii socante despre modul in care dorea profesoara de la „Spiru Haret" din Constanta sa fie satisfacuta.

La aceasta se adauga nemultumirile studentilor inscrisi la aceasta universitate, unitate de invatamant care isi ridica, din ce in ce mai des si mai evident, poalele in cap, dupa ce fiul prorectorului Olga Dutu a aratat „ce poate" (mai precis, degetul mijlociu de la o mana), iata ca revenim… tot la Aura Din.

Suspiciunile ca Aura Din – cu toata implicarea intr-un scandal mai mult decat urat –, ar avea sustinere, indiferent de interesul firesc (dar uitat in acest caz) ca studentii sa invete ceva bun de la profesorii lor, incep sa prinda contur.

Dupa prorectorul Olga Dutu, am aflat, cu stupoare, ca si decanul Facultatii de Contabilitate si Finante, stefan Florea, este alaturi de profesoara Aura Din, cea care a facut… de mai mare jena Universitatea „Spiru Haret" din Constanta.

Dupa ce prorectorul Universitatii „Spiru Haret" din Constanta, Olga Dutu, a dat-o cotita in privinta profesorului Aura Din, sustinand ca este problema personala a respectivei cum si in ce fel… se da in barci cu gigolo Ali Ismail, iata ca aflam cu surprindere ca mai exista o persoana care ii ia apararea.

Dar, inainte de toate, trebuie sa reamintim ca Aura Din este conferentiar universitar doctor, sefa Catedrei de Matematica din cadrul Facultatii de Contabilitate si Finante. Aceasta Facultate de Contabilitate si Finante are un sef. Este vorba despre decanul Facultatii de Contabilitate si Finante, sefan Florea.

Adica acelasi decan care, taman atunci cand scandalul era mai in toi, cand dezvaluirile despre moralitatea profesoarei Aura Din (subordonata decanului deci) faceau valva, a catadicsit sa spuna ca nu stie despre ce e vorba (!) si ca nu comenteaza, ca mai apoi sa dea de inteles ca stie de gigolo Ali Ismail, dar ca… tot nu comenteaza.

Cu alte cuvinte, decanul Florea ne sugera ca pe el nu il intereseaza – daca poate fi considerat asa ceva normal – ce ii fac subordonatele, cum si in ce fel pateaza ele imaginea institutiei pe care o reprezinta, adica imaginea Universitatea „Spiru Haret" din Constanta.

si la ora actuala, decanul in cauza insista sa isi mentina pozitia, asemenea prorectorului Olga Dutu, ceea ce ne conduce la ideea ca sefii Aurei Din nu dau doi bani pe moralitatea profesorilor din ograda universitatii mentionate si nu tin cont daca acestia pot sau nu reprezenta modele demne de urmat de studenti.

Dar, una peste alta, interesant de urmarit este ce anume are de castigat atat Olga Dutu, dar mai ales decanul stefan Florea din aceasta atitudine, respectiv din incapatanarea cu care acestia refuza sa o sanctioneze pe profesoara Aura Din.

Se poate intelege, pe de alta parte ca… decanul Florea este satisfacut de prestatia profesoarei pe care o are in subordine!? Dar, in numerele viitoare va vom prezenta si amanunte despre interesele celor doi – atat decanul Florea, dar si prorectorul Dutu. Deocamdata insa, va precizam cine este acest „protector" al profesoarei cu aventuri ajunse pana in instanta.

Asadar, Florea stefan, decanul Facultatii de Contabilitate si Finante, adica seful Aurei Din pe cale ierarhica in cadrul Universitatii „Spiru Haret" din Constanta, s-a nascut pe data de 17 august 1936, in comuna Baraganu din judetul Constanta.

Florea stefan se poate lauda ca a absolvit scoala Medie Tehnica Financiara Constanta, dupa care… culmea! a trecut direct la cursurile Facultatii de Finante, Credit si Contabilitate din cadrul Academiei de stiinte Economice.

Tot stefan Florea mai urmeaza niste cursuri de specializare, isi face de lucru prin institutiile constantene, ca in prezent sa fie, asa cum mentionam, decan in cadrul Universitatii „Spiru Haret" din Constanta.

si, pe langa toate acestea, stefan Florea publica mai multe volume (ca de exemplu „Monografii contabile"), dar pe care, la declaratia de venituri, a „uitat" sa le mentioneze, ceea seamana, de la o posta, a evaziune.

Sau, daca Universitatea „Spiru Haret" a angajat un personaj care s-a jucat cu rambursarile de TVA, a venit fireasca si practica decanului stefan Florea.

Insa, mai multe despre acest subiect, in numerele viitoare ale cotidianului nostru, impreuna cu alte precizari referitoare la motivele pentru care acelasi stefan Florea isi tine subordonata Aura Din in brate, sa nu cada din poala Universitatii „Spiru Haret" din Constanta.