O batrina, de 77 de ani, a fost data in judecata din cauza unui anunt publicat la rubrica de decese si comemorari. El a aparut in luna iunie si a fost ceva mai lung decit cele obisnuite. In cadrul sau Rodica Temneanu aminteste de cei doi ani trecuti de la decesul sotului sau si, lucru mai rar intilnit, mentioneaza ca se judeca cu anumite persoane, printre care si Grigore Bozi. Totodata, femeia mai arata ca traieste o viata zbuciumata si ca are vrajmasi.

Grigore Bozi a aflat ca numele sau a fost scris intr-o astfel de ipostaza si a depus la Judecatorie o plingere impotriva pensionarei. Fost fotbalist la CS Botosani si fost vicepresedinte al organizatiei municipale a PRM, acesta sustine ca anuntul contine date false in ceea ce il priveste intrucit el nu a actionat-o niciodata in judecata pe batrina, asa cum ar reiesi din textul respectiv.

"Anuntul publicat in ziarul local prin care aceasta a aratat ca m-as judeca cu ea, ca o traumatizez cu asa-zisul litigiu mi-a adus grave prejudicii ", spune Grigore Bozi in actul depus la Judecatorie.

El mai arata ca este o persoana publica, este cadru didactic, membru PRM, ca ocupa functii importante la diferite societati si ca din cauza anuntului de la decese si comemorari "colegii mei de partid m-au blamat si mi-au respins dosarul prin care am candidat la o functie de conducere importanta ".

In finalul plingerii Grigore Bozi spune ca prin respectivul anunt s-a incercat ca persoana si familia sa sa fie supuse dispretului public si solicita tragerea la raspundere penala a pensionarei si plata de daune.

Ajunsa inculpata dupa un anunt la mica publiciate, Rodica Temneanu este in pragul disperarii. Ea recunoaste ca nu se judeca cu Grigore Bozi, dar ca are un litigiu cu un nepot care a fost crescut de acesta. "Daca merg la Tribunal eu mor acolo. Nu am pe nimeni pe lume.

Am avut trei cezariene, doi baieti mi-au murit de mici, iar al treilea la 27 de ani ", spune batrina printre lacrimi, adaugind totodata ca nu isi permite sa cheltuie bani cu avocatii.

Plingind, ea s-a deplasat ieri la sediul PRM pentru a intreba daca anuntul publicat ar fi prejudiciat in vreun fel imaginea lui Grigore Bozi si daca acesta a pierdut vreo functie ca urmare a aparitiei numelui lui in contextul mentionat.

Dumitru Codreanu, presedintelei PRM Botosan, i-a comunicat ca Bozi a fost exclus din partid pentru lipsa de activitate si intrucit face parte din comitetul de initiativa pentru constituirea organizatiei judetene a Partidului Popular, spre care a plecat alaturi de o multime de alti fosti PRM-isti.

Mai mult, s-a descoperit chiar ca in plingere Grigore Bozi spune ca este membru PRM, ori cind a depus actul la Judecatorie acesta era deja exclus de citeva saptamini din partid

Grigore Bozi este profesor de matematica, face parte din consiliul de administratie al Apa Grup si sustine ca a recurs la o asemenea actiune dupa ce a fost sesizat de mai multi oameni. "Am fost sunat de prieteni, colegi, parinti ai elevilor, care m-au intrebat cum de ma judec cu dumneaei ", spune Grigore Bozi, care evita sa discute despre acest subiect.

El a lasat totusi sa se inteleaga ca la mijloc ar fi vorba de unele neintelegeri familiale.