Asa cum a promis, Valentin Voicila, actorul Teatrului „Ioan Slavici", s-a prezentat in fata crucii din fata Palatului Administrativ pentru a se ruga. Timp de doua saptamani, la ora 17.00, Valentin Voicila se va reculege langa crucea asezata in apropierea bornei kilometrului 0.

„Asta seara (n.r. sambata seara) trebuia sa aiba loc premiera piesei Nora, spectacol care nu va mai fi jucat din cauza refuzului primarului Gheorghe Falca si a lui Zoltan Lovas, directorului interimar al Teatrului Ioan Slavici. Este o cacealma! O razbunare! La fel ca si concursul pentru ocuparea postului vacant de director al teatrului.

Primarul mi-a dat girul sa pregatesc piesa cu conditia sa nu suporte costuri. Am finalizat spectacolul cu patru zile mai devreme decat era prevazut si la costuri zero. Munca mea si a celor sase actori a fost in zadar. Spectacolul nu va mai fi scos. Nu inteleg de ce.

Piesa a fost vazuta de mai multe personalitati, chiar si de Cristian Moisescu, presedintele Comisiei de Cultura a Consiliului Municipal Arad. Forma mea de protest va fi aici in fata acestui loc unde, acum 15 ani, ne-am dobandit libertatea.

In fiecare zi, timp de doua saptamani, ma voi reculege pentru cei care si-au varsat sangele pentru libertate. Peste doua saptamani voi pleca in SUA si Canada, dar nu voi renunta la dreptate. Voi solicita sprijinul forurilor internationale.

Am facut apel la Ministerul Culturii sa trimita un reprezentat pentru a-mi evalua spectacolul. Zoltan Lovas a motivat ca piesa nu ar fi inca finalizata si ca, probabil, isi va da acordul anul viitor" – a declarat afectat, Valentin Voicila. In spectacolul „Nora"scris de H. Ibsen si regizat de Valentin Voicila, au muncit, se pare in zadar, actorii Oltea Blaga, Ionel Bulbuc, Constantin Florea, Dan Covrig, Radu Cazan.

Greu de inteles de ce unei piese careia i s-a dat o data unda verde spre a fi montata, este respinsa cand vine momentul spre a fi oferita publicului. Ar fi pacat sa avem de a face cu un refuz asemanator cu cel al unui film care a trebuit sa fie apreciat peste hotare pentru a fi digerat in tara noastra.