Din pacate, cu toate ca avem un nou comandant de Politie, in Lugoj se intampla lucruri oribile, care practic au scapat de sub controlul organelor de ordine. Ceea ce i s-a intamplat lui Eugen Binder jr., sambata 17 septembrie 2005, depaseste imaginatia si se incadreaza in scenariul unui film de groaza. Faptul ca nu mai poti fi sigur nici in curtea propriei case ne da de gandit. Ce sa mai spui atunci de strazi?

In acea seara, in jurul orelor 21, Eugen Binder jr. si un grup de prieteni: Loredana Cojocaru, Simina Octavian Adi, Catalin Andreiescu si Lavinia Renate Bernar au incropit o petrecere in curtea imobilului din Lugoj, str. Decebal nr.3. Locuinta de la aceasta adresa a fost lasata in grija lui Eugen Binder jr., de catre un prieten al acestuia, cu domiciliul in Germania.

Imediat dupa orele 21, in curtea casei au intrat trei tineri, Adi Berneantu, din Lugoj, si alti doi tineri, pe care Eugen Binder jr. ii cunoaste doar din vedere.

In acel moment, Eugen Binder jr. vorbea la telefon, iar unul dintre cei doi nou-veniti, identificat ulterior in persoana lui Oscar Lencic, fara nici o vorba, i-a smuls telefonul mobil din mana si l-a lovit in fata, fara nici un avertisment verbal. Apoi, spre stupefactia celor prezenti l-a ars pe obraz cu tigara.

A urmat apoi o serie de amenintari, cum ca ii va inchide firma (Eugen Binder jr. are o firma de reparat telefoane mobile) daca nu plateste 1.500 euro. Ei pretindeau ca Eugen Binder jr. i-ar fi dator lui Adi Berneantu cu aceasta presupusa suma. Intrucat victima nu avea nici o datorie fata de fiul frizerului Berneantu, a refuzat sa le dea valuta respectiva.

Atunci, cei trei l-au deposedat cu forta de cheile autoturismului Opel Vectra, cu numarul 9059 WP 25, inmatriculat in Franta, avand seria sasiului WOL 000036V1146948, pentru care Binder are acte notariale. La plecare, cei trei au sustras Opelul Vectra. A doua zi, victima a facut plangere la Politie, iar doi politisti s-au deplasat pe str.

Timisorii, unde au gasit masina, la o spalatorie, fara numere de inmatriculare. A fost intocmit un act de custodie asupra autoturismului, pana la solutionarea de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a acestui act de talharie. Ulterior, Oscar Lencic a trecut la amenintari fata de victima Eugen Binder jr. si fata de martorii agresiunii.

Ne-am interesat de Oscar Lencic si am aflat ca nu este la prima sa abatere, el a fost arestat si in Germania pentru acte de recuperare valori. Oscar este fiul lui Pipi Lencic si Ani, amandoi cunoscuti si respectati lucratori in comertul lugojean de dinainte de 1989. Faptul ca fiul lor, un baiat de bani gata, a devenit infractor ar trebui sa dea gandit.

Stiti ce ne surprinde? Faptul ca oameni nevinovati au luat bataie crunta de la mascati numai pentru simplul motiv ca miroseau a alcool, in vreme ce Oscar Lencic isi face de cap sau... "face legea" in Lugoj.