Sapte ministri au participat, ieri, la Conferinta judeteana de alegeri a PNL Hunedoara, in care Mircia Muntean a fost reales presedinte al filialei, cu majoritate de voturi.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, vice-premierul Gheorghe Pogea, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, si ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, au subliniat, rand pe rand, ca in coalitia de guvernare nu exista tensiuni majore.

"La nivelul coalitiei exista mai multe lucruri care ne unesc, decat cele care ne despart", a declarat vicepremierul Gheorghe Pogea, membru al PD. Pe de alta parte, Iuliu Winkler, care este si presedinte al UDMR Hunedoara, considera ca actuala coalitie este singura capabila sa conduca acum Romania.

"Avem nevoie unii de altii si, de aceea, consider ca trebuie sa fim loiali", a spus demnitarul.

Ajuns cu intarziere la Deva, din cauza vremii nefavorabile, premierul Tariceanu, care este presedintele la nivel central al PNL, a ridicat sala in picioare. Participantii la conferinta l-au aplaudat cateva minute bune.

In cursa pentru sefia organizatiei hunedorene a partidului s-a inscris doar primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, cel care a condus si pana acum destinele filialei. El a fost reales fara probleme pentru un nou mandat, avand in vedere ca nici unul dintre membri marcanti al organizatiei nu s-a incumetat sa concureze impotriva sa.

Integrarea in UE, prioritatea numarul unu

In conferinta de presa pe care a sustinut-o dupa alegeri, primul ministru le-a atras atentia liberalilor si democratilor din teritoriu sa lase la o parte animozitatile care exista intre ei si sa colaboreze pentru implementarea programului de guvernare. "Este necesar ca Romania sa se integreze in Uniunea Europeana in anul 2007.

De altfel, noi avem patru prioritati in care actionam: integrarea in UE, agricultura, reformarea sistemului sanitar si invatamantulS. Miza importanta ramane, insa, integrarea in 2007 in UE", a spus Tariceanu.

Totodata, Tariceanu a spus ca lucrarile la autostrada Transilvania (Bors-Brasov) vor fi finantate, dar prioritatea Guvernului este construirea Coridorului IV Paneuropean.

"PSD este intr-o situatie dificila"

Premierul exclude orice alianta intre PNL si PSD si a afirmat ca fostul partid de guvernamant se afla intr-o situatie dificila. "PSD incearca sa sape la temelia Aliantei "D.A."", a mai spus premierul. El crede ca, din acest motiv, liderii social-democrati lanseaza in presa declaratii potrivit carora partidul lor ar sprijini un guvern minoritar al PNL.

"Partidul National Liberal nu este interesat de propunerile venite din partea PSD, iar formatiunea politica pe care o conduc se afla deja intr-o alianta", a completat Tariceanu.