La Botiz exista un conflict deschis intre locuitorii de pe strada Sirul Mare si autoritati. Marul discordiei il prezinta drumul pe care acum circula cel putin 300 de camioane mari pe zi, in drum spre Vama Petea. Circulatia deviata pe acest traseu a bulversat de 4 saptamini linistea locuitorilor, creind un disconfort suparator si a dus la craparea unor case, construite cu multa truda de botizeni.

Ziarul nostru a fost primul care in urma cu 3 saptamini a semnalat problema botizenilor vizavi de devierea acestui traseu, dar simbata a avut loc o adevarata revolta populara pe care o anticipasem.

"Oamenii au dreptate cind afirma ca viata le-a devenit un chin" - spune primarul din Botiz

Reamintim ca simbata dupa masa cei care locuiesc pe strada Sirul Mare s-au adunat in mijlocul strazii si au vrut sa blocheze circulatia. Primarul Iosif Roca, - singura oficialitate prezenta la fata locului, a facut cu greu fata scandalului.

Pentru a afla ce s-a mai intimplat de atunci l-am contactat pe acesta ieri la Botiz, unde am facut si o vizita pe cea mai mediatizata strada din aceasta comuna: "Eu singur nu puteam sa iau nici o decizie, dar oamenii au dreptate cind afirma ca viata le-a devenit un calvar. Praful care se ridica zilnic este impresionant si pe bune, parca ne aflam linga o fabrica de ciment.

Cel putin 300 de camioane circula zilnic pe acest traseu iar oamenii sint foarte suparati.

La adunarea populara de azi au fost chemate toate autoritatile

Dupa acea intilnire eu am anuntat prin adrese oficiale toate autoritatile judetului despre situatia creeata la Botiz: Prefectura si Consiliu judetean, pentru ca puterile mele sint limitate. In adresa am cerut oficialitatilor sa participe la o adunare populara care va avea loc azi de la ora 16 pe strada Sirul Mare din Botiz.

Am rugat delegatii acestor institutii sa vina la fata locului si sa discute ei cu locuitorii nemultumiti. Deocamdata nu mi s-a confirmat participarea, dar invitatiile le-am trimis. Din alte surse am aflat ca s-a semnat intre timp contractul cu o firma pentru asfaltarea drumului.

Desi traseul camioanelor mari nu va fi schimbat, cred ca oamenii se vor linisti dupa ce vor incepe lucrarile la drum" - ne-a declarat primarul Iosif Roca.

Am fost ieri pe strada Sirul Mare si am discutat cu oamenii. Ei spun ca din cauza prafului nu isi mai pot lasa copiii nici macar in curte. Ei declara ca degeaba va fi reparat drumul, daca circulatia camioanelor nu va fi deviata. Asta pentru ca reparatul strazii va dura mult, iar camioanele vor continua sa circule.

Daca autoritatile isi vor trimite delegatii la intilnirea de la Botiz, cei ce locuiesc pe strada Sirul Mare isi vor putea povesti necazurile lor.