Chestorul principal Stefan Iancu - adjunctul sefului Inspectoratului General al Politiei Romane l-a instalat oficial in functia de sef al Inspectoratului de Politie al judetului Satu Mare pe comisar sef Ioan Liviu Taut. El a fost numit in functie prin ordin al ministrului MAI incepind cu data de 10 octombrie 2005.

Alaturi de politistii satmareni, la sedinta festiva au participat sefii unitatilor MAI din judet, prefectul judetului Satu Mare - Radu Bud, primarul municipiului - Iuliu Ilyes si Alexandru Molnar - seful Corpului de control al prefectului.

Comisarul sef Ioan Liviu Taut este doctorand in Drept la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Dupa ce a multumit reprezentantilor mass-media pentru prezenta, comisarul sef Ioan Liviu Taut si-a prezentant autobiografia. "Sint nascut in judetul Satu Mare, am absolvit liceul in Satu Mare, am lucrat la Unio si am jucat fotbal in Satu Mare, deci sint satmarean get-beget," a precizat Ioan Liviu Taut.

Este absolvent al Scolii Militare de ofiteri activi MI Bucuresti, promotia 1987 si a Facultatii de Drept din cadrul universitatii "Babes Bolyai" Cluj Napoca, promotia 1997.

A absolvit cursurile de masterat in specializare "Drept administrativ si statutul functionarului public" la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, cursuri post-universitare in psihopedagogie, iar in prezent este doctorand in Drept la aceeasi Universitate.

Este incadrat in politie din 1987 si a ocupat diferite functii de executie precum si de comanda. In cadrul IJP Maramures a fost sef Serviciu Management, sef Serviciu Ordine Publica si adjunct al inspectorului sef. Este casatorit si are doi copii.

Comisar sef Ioan Liviu Taut a spus ca principalele obiective pe care si le-a propus sint asigurarea unui climat de siguranta civica si prevenirea si combaterea criminalitatii.