Una din enigmele Clujului postdecembrist 2004, o constituie plecarea intempestiva a lui Grigore Suciu de la sefia Companiei CFR Infrastructura. GAZETA a intrat in posesia unor unor informatii care elucideaza acest mister.

Dupa alegerile din iarna anului trecut, Grigore Suciu, membru PD, a fost numit director la RADP Cluj, iar dupa o perioada de cateva luni la carma RADP Suciu a fost numit director general al Companiei CFR Infrastructura. Potrivit presei Suciu a fost omul impus de Boc in structura de conducere a CFR.

Dupa numai trei luni de la numirea in functie Grigore Suciu a fost demis de catre ministrul Gheorghe Dobre. Hotararea ministrului de a-l schimba pe Suciu, a fost mult discutata, insa nimeni nu a mentionat motivul concret care a dus la respectiva decizie.

Dupa aceasta decizie a ministrului Dobre, Suciu ar fi ramas practic fara nici o functie.

Fiind sustinut insa de primarul Emil Boc, acesta din urma i-a promis lui Suciu ca va fi numit director la CFR Infrastructura regionala Cluj. Au trecut insa cateva luni de cand Suciu a fost demis si nu se mai aude nimic de acesta, el intrand intr-un anonimat total.

Blaga care nu e ministru

In aceste conditii, singura functie pe care Grigore Suciu o ocupa in prezent este cea de membru PD Cluj. GAZETA a aflat insa motivul pentru care Suciu a fost demis din functia ocupata in structura CFR.

Potrivit unor surse, Grigore Suciu avea o firma in care era asociat cu un anume Vasile Blaga. Acest nume cu rezonanta ministeriala a avut un efect benefic in afacerile lui Suciu, Vasile Blaga fiind ministrul administratiei si internelor.

Numai ca, asociatul lui Suciu in afaceri era o simpla persoana numita Vasile Blaga si nicidecum Ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga, totul fiind o simpla coincidenta.

Insa acesta concidenta i-a adus multe beneficii lui Suciu. Astfel, firma lui Suciu si a lui Blaga obtinea contracte avantajoase cu CFR, cei doi adjudecandu-si o sumedenie de licitatii.

Mai mult, alte contracte atribuite direct erau obtinute de firma lui Suciu & Blaga fara nici un fel de comentarii, intrucat numele de Vasile Blaga impunea respect. In acest fel Suciu si-a desfasurat linistit afacerile timp de trei luni.

Se pare insa ca toata aceasta mascarada a luat sfarsit dupa ce Virgil Ardelean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor, l-a atentionat pe ministrul Blaga ca ar trebui sa o lase mai incet in ceea ce priveste afacerile cu CFR.

Insa surpriza, ministrul Blaga habar nu avea de ceea ce se intampla si l-a asigurat pe Ardelean ca nu are nici o legatura cu afacerile lui Suciu. Potrivit informatiilor pe care le detinem, Grigore Suciu a fost demis din functia detinuta in structurile CFR din cauza acestei asa zise confuzii absolut nedorite.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta poveste, GAZETA l-a contactat telefonic pe Grigore Suciu. Acesta, dupa ce a promis ca va avea o intalnire cu reporterii GAZETEI in cursul saptamanii trecute, a refuzat discutia.

Apoi, Grigore Suciu nu a mai dat curs solicitarlor GAZETEI, in ciuda faptului ca a fost sunat insistent de pe mai multe numere de telefon.