Candidatul Aliantei "D.A." la Primaria Budacu de Jos (judetul Bistrita-Nasaud), Florin Simionca, este acuzat de un cetatean din comuna de agresiune. Seful postului de Politie din localitate, agentul-sef Andrei Iancu, a declarat ca partea vatamata, Ioan Morar (41 de ani), agricultor de profesie, a depus o plangere in care mentioneaza ca, duminica seara, a fost agresat in plina strada de Simionca.

Conform plangerii scrise, Morar se afla in satul Budus, in vizita la sora sa. Victima a mentionat ca s-a intalnit cu Simionca pe strada, moment in care acesta s-a repezit la el si i-a dat doi pumni. Imediat dupa incident, barbatul s-a prezentat la medicul legist de unde a obtinut un certificat medico-legal cu recomandarea de 5-6 zile de ingrijiri medicale.

"Nici una dintre parti nu a vorbit de vreun conflict de natura politica. Din primele cercetari reiese ca Morar nu este membru al vreunui partid politic, dar suntem abia la inceput cu audierea martorilor", a spus agentul-sef Andrei Iancu.

O ruda a candidatului, care a refuzat sa-si divulge identitatea, a declarat ca a asistat la incident si l-a vazut pe Ioan Morar sarind in fata masinii lui Florin Simionca si mimand gesturi obscene. "La un moment dat, chiar si-a dat pantalonii jos si i-a aratat lui Florin fundul. Apoi a vrut sa se arunce sub masina. Normal ca s-a dat jos si l-a dat la o parte.

Ciudat este ca un alt candidat, independent, Ioan Carceie, l-a luat pe Morar luni dimineata si l-a dus la medicul legist. Cred ca avea un interes sa-i faca scandal si sa nu-l voteze oamenii", a mai spus acesta.