In luna noiembrie Clubul APD Ramnicu Valcea a trimis doua propuneri de finantare spre aprobare: una pe programul MATRA si una pe programul PHARE.

Proiectul „ONG urile –nu un strain ci un partener" trimis Ministerului Afacerilor Externe din Olanda isi propune sa micsoreze distanta dintre organizatiile non guvernamentale si publicul lor prin intermediul departamentului de relatii publice.

Cheia acestui proiect este comunicarea eficienta iar proiectul va consta in primul rand in implementarea conceptului in interiorul organizatiilor vizate de proiect - cele care au in misiune activitaci civice.

Pe de alta parte vom desfasura activitati de PR in randul tinerilor si vom lucra cu mass media pentru a stimula interesul presei fata de ONG uri.

Succesul proiectului il vom masura la „Targul ONG" pe care planuim sa-l organizam odata cu Zilele Ramnicului si dupa campania pentru 2% din impozitul pe venit pe care vrem ca cetatenii sa-l directioneze catre ONG uri.

In proiectul trimis catre Uniunea Europeana prin intermediul programului PHARE am propus implicarea intregii Oltenii intr-o campanie de promovare a conceptelor de participare civica si democracie participative - "Exerseaza democracia" .

Proiectul este gandit la scara larga si are ca scop cresterea credibilitatii ai imbunatatirea capacitatii institutionale si operationale a organizatiilor neguvernamentale in raport cu toti factorii de interes in ceea ce priveste vizibilitatea publica, credibilitatea, responsabilitatea si sustenabilitatea.

Scopul si obiectivele vor fi atinse prin urmatoarele activitati: ancheta sociologica, campanii de comunicare directa (pentru tineri: lecrtii deschise, concursuri, evenimente publice; pentru mass-media - seminar de informare/conatientizare) si indirecta (campanie media) editare si tiparire materiale informative, intalniri publice intre autoritatile locale si cetateni, sondaj de opinie pentru evaluarea campaniilor, activitati de monitorizare, evaluare ai raportare.