Este vorba de Mircea Ifrim care, la prima vedere parea un mosulica neinteresant pentru nimeni. A fost pus pe lista sI a iesit deputat de Bacau pe listele PRM. Partea cea mai frumoasa a lucrurilor abia de-acum incepe.

Cu ajutorul colegilor de la Gazeta de Vest, care s-au razboit cu personajul nostru ani la rindul, am reusit sa aflam ce se ascunde de fapt 'n spatele acestei masti.

Ei bine, potentul parlamentar, am aflat, este de mai bine de 12 ani decanul Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea, academician in Academia de Stiinte Medicale si doctor honoris causa al multor universitati.

Presa oradeana este deja oboista de lupta inegala cu deputatul Ifrim referitor la statutul studentilor straini, la mandatul acestuia de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie, deoarece orice sesizare ajunge sa fie catalogata ca fiind lipsita de sens, chiar minciuna.

Deputatul Ifrim a transformat, se pare, insitutia pe care o pastoreste intr-o adevarata "inchisoare a studenttilor straini", unde se vine cu voie buna si nu se mai poate pleca. Astfel, numai anul trecut au explodat 2 cazuri notorii de abuzuri, puse la cale de insusI actualul deputat PRM de Bacau, Mircea Ifrim. Sa o luam systematic.

In primul rind este vorba de cazul Syed Mohd Ashraf Danish, cetatean indian, care pentru cutezanta de a pleca de la FMF Oradea, a fost facut cu forta studentul FMF Oradea, desi avea acordul Ministerului Educatiei sI Cercetarii de a studia la Cluj Napoca, a fost exmatriculat ilegal, nefiind student al FMF Oradea iar mai apoi i s-a aranjat "dispozitia de parasire a teritoriului"; studentului i s-a recunoscut de catre Curtea de Apel Cluj dreptul de a studia la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca.

Un al doilea caz de notorieate este cel al fratilor Sawi din Dubai, care au primit dispozitia de parasire a teritoriului, pentru dizobedienta fata de d-l decan Ifrim, acestia dorind sa se transfere la Iasi. Studentii au parasit Roaminia.

Si exemplele ar putea continua. Yair Levy Mordechai, student al FMF Oradea pina anul trecut s-a "sesizat" ca trei note din catalogul scolar nu mai corespundeau cu cele din carnetul de student, fiind corectate cu pasta Corectoare in catalog, din zece, zece si noua in patru, patru si patru si prin urmare figura ca "repetent" pentru neindeplinirea numarului de credite necesar promovirii anului universitar.

Studentul Mordechai adreseaza o scrisoare FMF Oradea prin care atrage atentia asupra acestui abuz si infractiunilor comise, solicitind consemnarea exacta a notelor in foaia matricola si libertatea de a parasi FMF Oradea.

Studentul este inmatriculat (luna octombrie) in anul V universitar, desI potrivit falsului operat, trebuia sa fie inmatriculat in anul IV din nou, dupa adresarea unei cereri decanului. Numai ca dl. deputat PRM l-a exmatriculat (luna decembrie) incalcind regulamentele Universitatii Oradea (fara sa fie audiat, fara sa poata contesta exmatricularea, fara sa existe propunerea de exmatriculare formulata de rector etc.) pentru injurierea si calomnierea grava a cadrelor didactice...

Studentul Mordechai Levy Yair inregistreaza audio pe unul dintre profesori unde acesta recunoaste de mai multe ori ca d-l deputat Ifrim Mircea l-a obligat sa schimbe nota. In ecuatie a intrat si dna Ifrim Chan Feng (sotia domnului deputat de Bacau) disciplina medicina traditionala chineza a "uitat" sa mentioneze cum "s-au operat" notele, acestea fiind vizibil modificate in catalog.

Studentul Mordechai Yair Levy primiste ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii de inmatriculare la UMF Cluj-Napoca in anul V, unde surpriza: doua din materiile la care i-a fost schimbata nota (chirurgie plastica si medicina traditionala chineza) nu sint in programa universitara. Studentul Mordechai da examenul de nefrologie din nou si ia nota 9.

Acesta disputa si restul examenelor de diferenta si indeplineste numarul de credite necesar sa promoveze anul. In acest moment este inmatriculat in anul VI la UMF Cluj Napoca, in mod temporar, pina la lamurirea situatiei matricole prin anchetele penale declansate in cauza. Deputatul Ifrim adreseaza UMF Cluj-Napoca si altor universitati cu profil medical solicitari scrise pentru neinmatricularea ca student a lui Mordechai Yair Levy si de asemenea pentru celalalt student "fugitiv", Syed Mohd Ashraf Danish.

Cum dealtfel nu I-a cizut bine la stomac nici recenta campanie de presa derulata de "Monitorul de Bacau" inaintea alegerilor generale, materiale in care se facea referire la asa-zisele inginerii universitare ale sale, dar mai ales cu privire la diplomele sI titlurile sale cumparate de pe internet. Dar, sa revenim la nemultumirile studenttilor ardeleni.

La inceputut lunii octombrie, dl deputat Ifrim depune plingere la Baroul Maramures impotriva avocatului Lucian Handra) solicitind "interzicerea ocuparii de acest dosar" sI "excluderea din profesie" pentru santaj, instigare la fals, calomnie etc. |n data de 01.X.2005, studentul Mordechai si avocatul sau s-au deplasat la Oradea unde s-au intilnit cu dna Ifrim Chan Feng careia i-au explicat faptul ca s-au formulat in cauza plingeri penale si ca doresc retragearea plingerilor pentru salvarea carierelor profesorilor.

De asemenea s-a solicitat ca notele sa fie consemnate corect in foaia matricola asa cum exista in carnetul de student. Raspunsul a fost categoric de negare a faptelor si au fost acuzati ca "fac parte dintr-o echipa terorista", ca studentul Mordechai sufera de grave tulburari mintale, iar Mordechai(din spusele d-nei Chan Feng) se ocupa de siteuri web porno, este proxenet, se ocupa cu droguri, ca este expert in calculatoare si face falsuri cu PC-ul etc.

Studentul si avocatul acestuia, in toata desfasurarea evenimentelor au fost injuriati cu expresii de genul ca "un romin musulman si un jidan" au "inebunit" si se pun cu dl deputat Ifrim etc.

Aceasta poveste este cunoscuta de studenttii oradeni, clujeni, timisoreni, dar in special cei din Oradea sunt cu ochii pe "butelia Ifrim", in speranta ridicarii prohibitiei la ....TRANSFER.

Dar… necunoscuta pentru bacauanii care in toamna lui 2004 au aplicat syampula "Votat" pe lista PRM sI dl Ifrim s-a pripasit in urbea lui Bacovia drept deputat. Cit despre activitatea sa ca parlamentar de Bacau, nimeni nu a auzit nimic de el.