Fostul director executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Mures, Reghina Farcas, a castigat o prima batalie cu seful Agentiei la nivel national, Silviu Bian, care a concediat-o. Judecatorii de la Curtea de Apel Targu-Mures au dispus, ieri, suspendarea ordinului de destituire a femeii din functia publica.

"Sentinta este definitiva si executorie si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat Reghina Farcas. Potrivit acesteia, instanta a dispus suspendarea efectelor ordinului prin care ea a fost destituita pana la solutionarea pe fond a cauzei.

"Eu nu am facut nimic rau si nimic ilegal si sunt convinsa ca voi reusi sa demonstrez acest lucru si in instanta. Mai mult, colegii ma sustin si m-au sustinut", a mai spus fostul director. Ea a adaugat ca va cere sa fie repusa in functie pana cand instanta se va pronunta cu privire la modul in care conducerea ANOFM a dispus destituirea sa din fruntea institutiei muresene.

In aceste conditii, AJOFM are in prezent doi directori, iar Reghina Farcas trebuie sa primeasca retroactiv toate drepturile de care ar fi beneficiat daca ar fi fost efectiv in fruntea institutiei.

Reprezentantii agentiei au refuzat sa comenteze decizia Curtii de Apel si sustin ca in acest proces institutia la carma careia ar urma sa revina Reghina Farcas nu a fost parte. "Solutia aceasta nu o cunosc, AJOFM Mures nu are calitate procesuala in aceasta cauza, ci ANOFM", a spus juristul din cadrul institutiei, Carmen Chele.

Reghina Farcas a fost destituita prin ordin al presedintelui ANOFM cu incepere de la 1 august 2005. Ei i se imputa ca ar fi savarsit grave abateri disciplinare.

Toate acestea au pornit de la faptul ca stiindu-si postul vanat politic, Reghina Farcas a permis presei sa asiste la o discutie purtata cu presedintele ANOFM, Silviu Bian, care o anunta ca postul de director executiv al AJOFM Mures este disputat politic si ca PD face presiuni pentru impunerea unui nou sef.

Acest lucru s-a si intamplat, iar functia a fost scoasa la concurs, in ciuda faptului ca Reghina Farcas intrase in concediu medical chiar in ziua in care fusese emis ordinul.

Sefia institutiei a fost preluata, astfel, de candidatul PD, Luminita Core, care s-a prezentat singura la concurs.