Unul dintre profesorii de Informatica de la Grupul Scolar Constantin Brancoveanu, din Horezu-Valcea, l-a anuntat vineri, 27 ianuarie 2006, pe directorul institutiei, prof. Constantin Sorici ca pe adresa de e-mail a scolii s-a primit un mesaj de amenintare cu bomba.

Continutul acelui mesaj a fost: "Ce mai faceti domnule director? Dar fiind faptul ca afara este foarte frig, m-am gandit ca o gura de aer proaspat pentru elevi este foarte indicata, asa ca m-am gandit ca o bomba ar fi buna pentru acest lucru.

Ceasul a (va) inceput(pe) sa ticaie mai tare incepand cu ora 8.00 si este probabil sa se opreasca tocmai dupa aproape 24 de ore, poate chiar in pauza mare, ca tot le place elevilor sa se plimbe prin curtea interioara. Asa ca ia aminte directore, de ce-ti spun! Condoleante. Multumesc anticipat."

Mesajul a fost expediat pe adresa de e-mai lcbhorezu@yahoo.com Directorul Grupului Scolar, profesorul Constin Sorici ne-a spus: "Profesorul care mi-a aratat mesajul stia parola, pe care eu i-am dat-o pentru a verifica corespondenta care vine prin posta electronica.

Primul lucru pe care l-am facut dupa ce mi-a fost adus la cunostiinta mesajul a fost sa anunt Politia Horezu, care a venit in doua minute. La randul lor, au luat legatura cu sefii de la Valcea si apoi s-a luat decizia de a evacua scoala.

Nici elevilor si nici profesorilor nu le-am spus de mesajul respectiv, ci le-am motivat ca are loc un exercitiu de alarmare, motiv pentru care trebuie sa paraseasca scoala", ne-a spus directorul institutiei.

Copiii si profesorii au tremurat afara cu varf si indesat, sfarsitul operatiunii fiind dupa semnare proceselor-verbale, la ora 13,00 cand s-a constatat ca nu a existat nici urma de bomba cu ceas.

Mai mult decat atat, la Grupul Scolar Constantin Brancoveanu sunt in jur de 2.100 de elevi, aici existand elevi de clase primare, de liceu, dar si elevi inscrisi la Scoala de arte si meseri. Au fost luate de puricat, de specialistii de la antitero din Politie si SRI, toate cele cinci cladiri care apartin Grupului Scolar din Horezu.

Din primele informatii s-a concluzionat ca mesajul a fost transmis pe data de 26 ianuarie, in jurul orei 3,00, de la un Internet-cafe din orasul Horezu. "Nu este exclus ca acela care a facut acest gest sa fie un elev, pentru ca am sesizat ca exista voci in randul lor.

Exista cativa care sunt nemultumiti de masurile, mai realiste, care s-au luat in scoala. Nu au voie sa intre in scoala decat printr-o singura intrare, la un anumit numar de absente sunt exmatriculati, iar parteneriatele care le-am incheiat cu parintii, nu convin unora dintre ei.

Daca cel care a transmis mesajul este major risca puscarie, daca nu amenzi drastice", a spus profesorul de filozofie, directorul Constatin Sorici. Numai interventia fortelor de ordine, a specialistilor de la antitero, a politiei este estimata la 100.000.000 lei, bani care vor fi suportati de falsul terorist.

Pana ieri, politistii nu reusisera sa dea de urma "teroristului".