Consilierii locali clujeni au aprobat ieri suma de 32 de miliarde de lei din bugetul local. In conditiile in care in proiectul de buget nu se prevede explicit destinatia sumei fabuloase pe care o primeste falimentara regie condusa de Marius Cataniciu, redactorii nostri au incercat sa afle care va fi destinatia acestor bani.

Insa, demersul nostru jurnalistic s-a izbit de refuzul lui Cataniciu de a ne oferi explicatii, cu atat mai mult cu ct in joc sunt banii publici. Mai mult, acesta a ridicat tonul la redactorii nostri, dupa care a inchis, in miezul discutiei telefonul.

Asta in momentul in care iI solicitam sa ne spuna care sunt societa‘ile care s-au inscris la o licitatie organiyata de RADP. Banii primitI din bugetul public RADP vor fi cheltuitI "dupa capul’‘ lui Cataniciu. Un exempu e semnificativ- in total 700 de milioane de lei vor fi cheltuitI pentru cainii comunitari.

Conform proiectului de hotarare aprobat in sedinta de ieri de catre Consiliul Local din Cluj-Napoca, printre sumele alocate regiilor clujene se afla si aproximativ 32 de miliarde de lei, destinati Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj.

Din aceasta suma RADP va aloca putin peste 10 procente pentru proiecte de dezvoltare si intretinere a centrelor din dotare, iar restul de aproape 90% vor fi investiti in dotari independente, masini si unelte.

Din banii ce vor fi alocati regiei, 200 de miloane vor fi investiti in studiile de fezabilitate pentru extinderea centrului de intretinere caini. O suma de 160 de milioane vor fi folositi pentru introducerea gazului in Becas, iar 500 de milioane pentru lucrarile pentru extinderea centrului de intretinere si tratare a cainilor comunitari.

De asemenea RADP va folosi un miliard de lei pentru construire unei sere la Bobalna unde, dupa declaratiile lui Cataniciu, se vor "creste plantele si florile necesare in zonele publice ale orasului’‘.

Cu toate ca exista informatii conform carora consiliul local clujean doreste pe viitor sa desfiinteze aceasta regie din cauza managementului defectuos si a incapacita‘ii de a gestiona eficient domeniul public, se pare ca acelasi consiliu a decis sa aprobe aproape 1 milion de euro din banul public pentru continuarea activita‘ilor RADP

RADP va folosi aproximativ 2 miliarde de lei pentru proiectul de construire a unor toalete publice in piata Unirii. Contactat telefonic, directorul RADP, Cataniciu, ne-a declarat ca licitatia pentru desemnarea firmelor ce se vor ocupa de lucrarile de construire a acestor toalete se va tine peste trei doua zile.

Cu toate acestea Cataniciu a refuzat sa ne furnizeze date referitoare la numarul si numele firmelor ce s-au inscris pana in acest moment pentru licitatia publica. Mai mult, el a devenit recalcitrant sI ne-a inchis telefonul.

Ar mai fi de spus ca nici in sedinta Consiliului Local,desfasurata ieri, Cataniciu nu a reusit sa ofere explicatii plauyibile, la solicitarea unor consilieri, privind destinatia banilor.

Drept "rasplata’‘, fiecare destinatia a banilor oferitI din bugetul municipal sI gestionatI de Primarie urmeaya sa fie aviyata de consilieri, iar deciyiile vor fi publicate pe site-ul Primariei. Vom reveni.