La aceasta ora localitatea Cetate din judetul Dolj este izolata in totalitate, in urma depistarii virusului gripei aviare la cateva pasari. In comuna nu mai intra si nu mai iese nici un vehicul, deoarece localitatea este in carantina. Cu toate acestea, intre aceasta si localitatea mehedinteana Salcia, zona de pe Dunare a ramas deschisa.

Potrivit AJVPS, in aceasta regiune pasarile migratoare s-au inmultit in ultima perioada, un impediment constituindu-l faptul ca vanatoarea acestora este interzisa.

Politistii mehedinteni si doljeni executa filtre, circulatia fiind redirectionata, spre nemultumirea soferilor. Au fost si cateva cazuri in care soferii au iincercat sa forteze barajul. Majoritatea acestora spun ca traseul nou, pe care trebuie sa il urmeze, ii face sa ocoleasca prea mult si in consecinta sa intarzie nejustificat.

De asemeni, oamenii sunt nemultumiti si de starea drumului, care, dupa parerea lor, este proasta si cu foarte multe gropi.

Autoritatile mehedintene mai au acum si o problema de natura financiara. Instituirea carantinei in zona de la Cetate, a consumat aproape toate fondurile Directiei Sanitar –Veterinare mehedintene. Conducerea D.S.V. Mehedinti se plange de lipsa fondurilor necesare unei astfel de situatii.

''Financiar stam prost, si avem nevoie de ajutor din partea Consiliului Judetean. S-a cheltuit foarte mult cu dezinfectia iar covoarele amplasate la limita dintre cele doua judete se uzeaza foarte repede'', declara Paul Adamescu directorul D.S.V. Mehedinti.

Iancu Holtea ,vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti propune insa o alta solutie la problema ridicata de cei de la D.S.V.

''Ar trebui sa se limiteze viteza la 50-60 Km/h in acele zone pentru a nu se mai distruge asa repede covoarele amplasate ,deoarece nu dispunem de prea multe fonduri ''.

De asemeni, autoritatile au dispus ca in toate targurile sa fie interzisa comercializarea pasarilor si a carnii de pasare. O alta masura de siguranta a fost si cea prin care se interzicea circulatia libera a pasarilor domestice, in special in localitatile de pe malul Dunarii.

O alta masura de prevenire luata de autoritati este cea prin care se cere completarea unor fise tip, in punctele de frontiera de catre cei care vin din tarile in care s-a depistat deja virusul gripei aviare.