Trei firme straine au depus la CET Govora oferte pentru a cumpara creanta de aproximativ 430 de miliarde de lei vechi a Uzinelor Sodice Govora. La aceasta suma se adauga si penalizarile.

Caietul de sarcini privind scoaterea la vanzare a creantei USG catre CET Govora, reprezentand datorii comerciale, a fost cumparat de patru firme, doua indiene, una poloneza si alta din Ucraina. Trei dintre acestea au depus oferte: polonezii, ucrainienii si indienii printr-o firma din Anglia.

Ofertele au fost deschise vineri, la sediul CET Govora, in prezenta directorului general Mihai Balan, directorului de personal si a directorului economic, Constantin Lepadat, a juristului societatii si a unui avocat angajat in acest scop.

Au mai fost prezenti in sala presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buse, directorul Directiei de Integrare din cadrul CJ, Carmen Alexandrescu, si Gheorghe Mugioiu, liderul de sindicat de la USG. In aceasta saptamana va fi analizata oferta financiara a celor trei firme ofertante.

Se va face un clasament dupa care acesta va fi transmis la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. AVAS-ul va lua decizia finala.