Distrigaz Nord se rebrandeaza, adoptand numele de E.ON Gaz Romania, unul dintre pasii prin care se urmareste integrarea companiei de distributie in concernul german, din iunie anul trecut proprietarul Distrigaz.

Toti clientii E.ON Gaz Romania vor primi atasat facturii pe luna martie o scrisoare referitoare la schimbarea denumirii companiei Distrigaz Nord in E.ON Gaz Romania. Ulterior, facturile de gaze naturale vor fi personalizate cu noua sigla E.ON Gaz Romania.

Reprezentantii Distrigaz Nord SA au anuntat si investitii de 160 de milioane de lei RON. Mai mult de 50 la suta din aceste fonduri sunt prevazute pentru inlocuirea a 350 km de conducte si bransamente.

Pentru inlocuirea a cel putin 350 km conducte si bransamente, in anul 2006 s-a alocat un buget de 70 de milioane RON, existand deja proiecte in desfasurare la toate cele 12 sucursale.

Pentru extinderile de conducte in retelele existente, in programul de investitii sunt cuprinse 17 proiecte de extindere cu o valoare totala estimata la 11milioane RON, dintre acestea o parte fiind proiecte de alimentare cu gaze naturale a cartierelor ANL.

Sume importante au mai fost alocate pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor din dotare, dezvoltarea de noi retele, noi echipamente, IT, in special programe informatice si hardware. Astfel, pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor din dotare se afla in stadiul de implementare 19 proiecte cu o valoare totala de 70 de milioane RON.

"Noua identitate de companie reflecta toate aceste schimbari si evolutii menite sa alinieze compania la standardele si practicile grupului E.ON si sa faca din Distrigaz Nord, acum E.ON Gaz Romania o companie competitiva, orientata spre clienti", Virgil Metea, director general Distrigaz Nord SA