Afacerile tandemului Silviu Prigoana si Adrian Tarau au transformat echipa nationala de fotbal a Romaniei intr-un urs de circ. Turneul de fotbal din America a devenit un spectacol de promovare al afaceristilor Prigoana si Tarau, care si-au asumat statutul de organizatori.

Astfel ca odiseea tricolorilor, care a inceput de la 7 dimineata cu plecarea din aeroportul Otopeni, s-a sfarsit cu un esec de 0-2 in fata echipei din Uruguay. Acest final a fost “preparat” din umbra de catre cei doi organizatori, care se ocupa de afacerea cantonarii tricolorilor in America.

Ajunsi in Los Angeles, fotbalistii romani au intrat in programul normal al unei echipe care joaca in deplasare. In dupa-amiaza aceleiasi zile, tricolorii au avut un antrenament mai mult de acomodare cu terenul de joc de pe giganticul stadion Memorial Coliseum.

Dupa cateva ore de odihna, jucatorii au trebuit sa faca fata unui meci de fotbal, care dintr-un “amical” devenise un test de rezistenta fizica.

Microbistii care au achizitionat bilete la turneul echipei nationale de fotbal din SUA, au fost atrasi de prezenta emblemelor sportului romanesc, Hagi, Nadia si Nastase, anuntata cu mare fast de Silviu Prigoana. Numai ca “momeala” a refuzat categoric participarea.

Colac peste pupaza, Cristi Chivu, piesa de rezistenta a lui Silviu Prigoana in afacerea “Turneul”, a lipsit, fiind accidentat. La partida Romania-Uruguay, disputata pe stadionul Memorial Coliseum din Los Angeles, in tribunele de aproape 100.000 de locuri au asistat mai putin de 8.000 de spectatori.

O parte din comentatorii sportivi considera turneul din SUA o “cacialma”. Mai mult, imaginea Nationalei risca sa fie mult afectata. Primul meci s-a jucat dupa o pauza de cateva ore de la sosirea pe continentul nord-american, iar celelalte doua confruntari sportive vor avea loc intr-un interval de 24 de ore. Programul Nationalei Romaniei in Statele Unite este mai mult decat incarcat.

Consecintele s-au vazut la meciul pierdut de romani in fata echipei Uruguay-ului cu 0-2.

Dupa 16 ore de zbor, membrii echipei nationale de fotbal au intrat in “sut”. Ca niste mineri, jucatorii antrenati de Piturca au ajuns leganandu-se pe picioare in Los Angeles. Aproape drogata de oboseala si de stresul schimbarii de fus orar, echipa nationala a pierdut meciul cu Uruguay.

Ajunsi in Los Angeles, tricolorii au intrat in programul normal al unei echipe care joaca in deplasare.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, fotbalistii romani au avut un antrenament mai mult de acomodare cu terenul de joc de pe giganticul stadion Memorial Coliseum. Dupa citeva ore de odihna, jucatorii au trebuit sa faca fata unui meci de fotbal, care dintr-un “amical” devenise un test de rezistenta fizica.

Spectacolul organizat de afaceristii Adrian Tarau si Silviu Prigoana aduce mai mult a circ.

Initial, in ecuatia show-ului au intrat si numele unor celebritati sportive, cum ar fi Gica Hagi, Nadia Comaneci sau Ilie Nastase. Numai ca acestia au refuzat sa ia parte la show-ul pe care cei doi afaceristi doreau sa-l puna in practica. Contactat de ProSport, Gica Hagi a declarat: “Nici nu se pune problema sa merg acolo.

Am atat de putin timp liber, incat prefer sa mi-l petrec cu sotia si copiii, nu tot pe la meciuri. Nu stiu cine mi-a alaturat numele cu acest turneu, dar organizatorii nu au discutat cu mine si nici macar n-am fost intrebat daca as putea merge”.

Ilie Nastase a fost profund deranjat cand a auzit ca este cap de afis al unui spectacol la care nu stia ca trebuie sa participe. “Sa nu mi se mai foloseasca numele pentru imaginea nu stiu carei firme. Nici nu m-a invitat nimeni si nici nu pot sa merg”, a declarat Ilie Nastase.

O reactie similara a avut si Nadia Comaneci cand a auzit ca trebuie sa performeze intr-un spectacol de care nici nu auzise.

Mai mult, Silviu Prigoana a facut reclama la mai multe posturi de televiziune, anuntand participarea celor trei mari monstri sacri ai sportului romanesc. Prigoana a declarat pentru publicatia noastra ca absenta celor trei sportivi de la turneul de pregatire a tricolorilor “nu-i nicio pierdere. Daca lipsea Chivu, era altceva”.

Mentionam ca atat Chivu, capitanul Nationalei, cat si ceilalti membri ai lotului sunt obligati prin contractul cu FRF sa participe la asa-zisul “turneu de pregatire”. Firul afacerii pe care o orchestreaza Tarau si Prigoana ajunge in miezul Federatiei Romane de Fotbal, pana la presedintele Mircea Sandu.

Surse confidentiale sustin ca Mircea Sandu ar fi cazut la pace cu Prigoana, dupa ce acesta l-ar fi indulcit pe “Nas” cu o crestere brusca a cotelor conturilor bancare. Astfel ca, printr-un contract semnat intre FRF si “Universal Soccer Association”, FRF se obliga atat sa participe la turneul din SUA, precum si sa introduca pe teren marile vedete.

In caz contrar, penalitatile sunt de aproape un milion de USD. In consecinta, atat Cristi Chivu cat si alte vedete ale Nationalei romanesti sunt obligate sa joace in show-ul Prigoana : Tarau. “Universal Soccer Association” este o companie americana detinuta de afaceristul Silviu Prigoana. “Am afaceri profitabile, platesc dari atat la statul american, cat si la cel roman.

Este o onoare pentru mine sa aduc Nationala Romaniei in Statele Unite. Am negociat la sange timp de doi ani cu FRF si acum imi vad visul cu ochii”, a declarat Silviu Prigoana.

O parte din comentatorii sportivi considera turneul din SUA o “cacialma”. Mai mult, imaginea Nationalei risca sa fie mult afectata. Primul meci s-a jucat dupa o pauza de cateva ore de la sosirea pe continentul nord-american, iar celelalte doua meciuri vor avea loc intr-un interval mai mic de 24 de ore. Programul Nationalei Romaniei in Statele Unite este mai mult decat incarcat.

Se vor juca trei meciuri amicale: cu Uruguay (23 mai, Los Angeles, ora 06.00), Irlanda de Nord (26 mai, Chicago, ora 04.00) si Columbia (27 mai, Chicago, ora 22.30).

Practic, “tricolorii” au fost obligati sa joace la nici 24 de ore de la aterizarea in SUA, in plus, campionatul intern este intrerupt. O mare parte din biletele puse pe piata pentru acest turneu au fost deja vandute. Cei care au achizitionat bilete doresc sa vada emblemele sportului romanesc, Hagi, Nadia si Nastase.

Numai ca “momeala” lui Prigoana a refuzat categoric participarea. Colac peste pupaza, Cristi Chivu, piesa de rezistenta a lui Silviu Prigoana in afacerea “Turneul”, a lipsit, fiind accidentat.

La partida Romania-Uruguay disputata pe stadionul Memorial Coliseum din Los Angeles, in tribunele de aproape 100.000 de locuri au asistat mai putin de 8.000 de spectatori.

Prigoana si Tarau sunt asociati in Rosal Group LLC. din Chicago, societate prin care deruleaza, cu precadere, afaceri imobiliare. Desi in urma cu un an Silviu Prigoana isi anunta intentia de a deschide o televiziune in metropola americana impreuna cu Tarau, in final cei doi s-au apucat de construit imobile de lux. Strada Devon, nr. 500, localitatea Burr Ridge, Illinois, USA.

Burr Ridge este o zona rezidentiala de maxim interes pentru antreprenorii americani din Chicago. Zona respectiva a fost cumparata de cei doi afaceristi cu suma de 730.000 dolari americani si insumeaza 400 mp de teren construit. Se suspecteza ca Adrian Tarau, fugit din tara de trei ani, locuieste in acea zona.

Tarau si-a inceput afacerile in SUA cu bani proveniti din tranzactii ilegale de combustibil.