Colegiul Medicilor Alba, in calitate de reprezentant al medicilor din judet, si-a exprimat revolta fata de prevederile "reformei Nicolaescu", prevederi care, in opinia CM Alba, "vor avea consecinte grave in sistem si, in acelasi timp, genereaza nedreptati flagrante referitoare la medici", se arata intr-un comunicat de presa al CM Alba.

Dr. Gheorghe Vieru, presedintele CM Alba, argumenteaza ca Legea 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic prevedea limita de varsta pentru pensionare de 60 de ani-femeile si 65 de ani-barbatii. Mai mult, Legea 221/2005 a eliminat discriminarea intre medicii femei si barbati, stabilind la 65 de ani varsta de pensionare pentru ambele categorii.

Avand in vedere aceste prevederi, multi medici au contractat credite bancare sau au incheiat contracte de leasing, pentru a achizitiona in special instrumente si aparatura medicala.

Prin pachetul legislativ al ministrului Nicolaescu, varsta de pensionare este redusa drastic, si anume: 57 de ani-femeile si 62 de ani-barbatii. Dr. Vieru a lasat sa se inteleaga ca, in aceste conditii, medicii care au rate se tem ca se vor descurca foarte greu sa ramburseze imprumuturile, daca vor fi obligati sa iasa la pensie, deoarece pensiile sunt mici.

"Iata cum o lege scrisa in pripa, «pe genunchi», doreste o reforma a sistemului sanitar, dar fara medici. Consideram ca este o forma de exprimare a dispretului guvernantilor fata de profesia de medic. Domnilor guvernanti, este cert ca nu o sa castigati alegeri pe mana medicilor, dar este sigur ca tot pe mana lor le puteti pierde", arata in incheiere dr. Gheorghe Vieru, presedintele Colegiului Medicilor Alba.