Peste 200 de baimareni si-au petrecut buna parte din dimineata la coada ca sa isi poata lua medicamentele gratuite si compensate ori ca sa prinda tichetul care le va asigura garantia ca nu vor fi nevoiti sa isi plateasca integral tratamentul medical inainte ca fondurile pentru farmacii sa se epuizeze.

Timp de cateva ore, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost, proabil, cel mai hulit om din Romania. Pensionarii pe care zorile i-au prins stand la cozi, chiar daca abia se mai tineau pe picioare, nu si-au pierdut vocea si au inceput sa strige ca guvernul ii omoara cu zilele.

De la primele ore ale diminetii de joi, ca la orice inceput de luna, in fata farmaciilor din Baia Mare au inceput sa se formeze cozi, unele dintre ele impresionante. Sirul de oameni cel mai mare a fost la farmacia „Remedium” din intersectia bulevardelor Republicii cu Traian.

Cel putin 200 de persoane, marea majoritate varstnice, s-au asezat la rand cu noaptea in cap sa prinda portia de compensate.

Dupa cateva ore de stat la coada, oamenii au inceput sa se agite si sa vocifereze. Baimarenii au reclamat ca ministrul Eugen Nicolaescu isi bate joc de ei si ca, de fapt, toata reforma din sanatate este apa de ploaie. „Sa ii fie rusine. Ne omoara cu zilele”, a strigat o pensionara. Din coada, a rabufnit si vocea unui barbat care a inceput sa huiduie actuala guvernare.

„Acest contabil, actual ministru al sanatatii, este un incapabil. De fapt, guvernantii sunt toti niste incapabili. Prin astfel de metode incearca exterminarea pensionarilor. Am muncit si construit atatea pentru ei, iar acum ne vor in pamant. Atata am de spus: le «multumim» ca au grija de noi”, a spus Ion Albu.

Mai multe detalii in eMaramures.ro