Keresztes Csaba a fost confirmat in functia de manager interimar al Centrului de Sanatate din Sangeorgiu de Mures. Medicul ocupa aceasta functie din 2004 si spune ca a urmat la Universitatea Iuliu Hateganu din Cluj un curs de management medical.

"Si in 2004 conducerea Ministerului a avut aceasta dorinta, ca cei care conduc spitalele sa fi urmat un curs de management, asa ca l-am absolvit cu brio. Cred ca este suficient si pentru actuala conducere, dar ramane de vazut", ne-a declarat dr. Keresztes.

Medicul este de parere ca "reformele nu fac decat sa complice lucrurile" si spera ca macar aceasta sa fie finalizata, astfel incat lucrurile sa mearga bine.

Centrul de sanatate este gazduit de trei cladiri, dintre care una are nevoie de reparatii. "Prietenii nostri din Elvetia ne vor ajuta sa renovam sectia de pediatrie anul viitor", spune managerul care a gasit si alte solutii decat ajutorul autoritatilor judetene sau al ministerului.

Keresztes spune ca finantarea a intrat intr-un ritm normal, dupa ce s-a semnat contractul pentru acest an cu Casa Judeteana. Cu toate acestea, medicul spera intr-o rectificare in toamna, pentru a nu inregistra datorii in activitatea curenta a unitatii medicale. In ceea ce priveste personalul, medicul spune ca nu exista probleme si ca are norocul sa fie inconjurat de o echipa tanara si entuziasta.

Proiect de 50.000 euro

In luna februarie, una dintre cladirile Centrului de Sanatate din Sangeorgiu de Padure a fost modernizata, printr-o finantare a Consiliului Judetean Mures si a localitatii elvetiene Plan-Les-Quates, cu care este infratita localitatea mureseana. Renovarea completa a 400 de metri patrati a fost posibila cu 35.000 de euro, bani oferiti de elvetieni, si 15.000 de euro de la CJ Mures.