Mircia Gutau, primarul Ramnicului, a fost atacat, in decursul saptamanii trecute, de mai toate autoritatile locale si adversarii sai politici. Actiunile acestuia au fost vehement contestate in special de Emilian Francu, presedintele PNL Valcea, Nicolae Patru, presedintele PRM Valcea si chiar de fosta colega de partid, Anuta Handolescu.

In una din sedintele de la sfarsitul saptamanii trecute, la care au participat importanti secretari de stat, prefectul judetului Valcea marturisea ca s-a saturat sa mai primeasca observatii pentru lucruri pe care ea nu le face.

"M-am saturat sa primesc palme de la cei din Bucuresti pentru lucruri pe care eu nu le fac. Este si cazul unor actiuni ale Primariei Ramnicului. Eu nu mai vreau sa iau palme pentru domnul Gutau", a spus Anuta Handolescu. Urmatorul care a sarit la gatul lui Gutau a fost peremistul Patru care i-a adus acuzatii grave acestuia.

Conflictul dintre cei doi a plecat practic de la imobilul in care se afla si sediul PRM, pentru care, potrivit spuselor lui Gutau, Patru nu plateste nici un fel de impozit. "Gutau s-a luat de niste treburi in care nu era necesar sa se bage. Mai ales stiind modul mafiot in care el actioneaza. El nu tine cont de nimic, dar mie nu mi-e frica de el.

Vreau sa ii transmit pe aceasta cale ca ma voi ocupa personal de el. Se stie foarte bine ca a luat mita pentru toate aceste constructii care s-au realizat in ultimul timp in Ramnic. Mita a fost de zeci de mii de euro, iar dansul doreste ca acest biet teren pe care eu am sediu sa il treaca in domeniul privat. Dar acest lucru nu se va realiza", a spus Nicolae Patru.

Amenintarile lui Patru au mers mai departe decat atat, acesta spunand ca este ciudat modul in care Mircia Gutau si-a dezvoltat anumite afaceri, dat fiind faptul ca inainte conducea o "amarata" de brutarie care era in pragul falimentului. In viziunea lui Patru, primarul Ramnicului nu lasa orasul "sa respire", iar toate lucrurile pe care le face sunt doar de "spoiala" pentru ca le realizeaza firmele acestuia, dupa care se imparte castigul intre ei.

"Acum nu este momentul sa spun mai multe, dar eu am martori si voi dovedi ca are afaceri mafiote. Eu ma voi ocupa de el si sincer nu il vad prea bine. Iar daca deocamdata nu raspunde pentru faptele lui, se datoreaza unui singur lucru si anume ca este la putere. O sa vorbesc cu cei care administreaza puscaria facuta de Vadim pentru a-i oferi lui Gutau un loc in fata", a declarat presedintele PRM Valcea.

De asemenea, constructia celor doua centre comerciale, River Plazza si Billa, a fost expusa drept o ilegalitate si secretarilor de stat, Ingrid Zaarour, Liviu Radu si Theodor Nicolescu, care au promis ca in luna iulie vor reveni la Ramnicu Valcea si vor demara controale in acest sens.

"Eu il dau in judecata pe Patru"

In replica, Mircia Gutau nu pare sa se streseze asa de mult pentru ca mai toata lumea ii sare in cap, ba din contra, acesta considera ca tot ceea ce a facut este legal si nu are de ce sa se teama. "Daca domnul Patru a declarat asa ceva, eu il dau in judecata. Nu este posibil ca un astfel de om sa aduca injurii la adresa mea. Democratii nu au facut nici un fel de afaceri", a spus Mircia Gutau.

In incercarea de a elucida misterul, primarul orasului spune ca si-a dat seama de motivul real pentru care Patru face astfel de afirmatii. "Este din cauza acelui teren pentru care el nu plateste impozit. De aceea este suparat. Asa cum toata lumea plateste impozit, mi se pare corect ca si dansul sa o faca", a conchis Gutau.

Consilierii locali s-au "aliat" impotriva lui Gutau

Reuniunea consilierilor locali in sedinta ordinara a Consiliului Local al municipiului Ramnicu Valcea a incins spiritele intre acestia si primarul Mircia Gutau. Pentru prima oara, atacurile consilierilor PNL au fost lasate sa se observe cu ochiul liber, aproape fiecare punct de pe ordinea de zi fiind atacat si respins de ei. Acest lucru a starnit numai manie pe fata lui Gutau care a incercat sa faca tot posibilul pentru ca proiectele de hotarare sa obtina voturile consilierilor.

Insa socoteala primarului nu s-a potrivit cu cea a consilierilor si ca drept dovada au stat puncte importante, care nu au fost aprobate, din cauza faptului ca cei din PNL au votat impotriva. Primul punct ce a starnit discutii aprinse a fost raportul si proiectul de hotarare privind avizarea PUZ Goranu-Feteni, "Modificare intravilan PUG existent al municipiului- Introducere de teren intravilan (5,98 ha) si lotizarea pentru realizare de locuinte".

A fost prima sedinta de Consiliu Local in care nu s-a mai votat cu ochii inchisi, iar alaturi de Ion Nicolae au fost si restul consilierilor care pana acum au votat fara sa se sinchiseasca prea mult.

Este cunoscut faptul ca alunecarile de teren au pus in pericol gospodariile mai multor familii din Goranu-Feteni, patru dintre aceste locuind in prezent in module trimise de catre Guvern.

Ion Nicolae, consilier municipal PNL, nu a dorit sa voteze acest punct pentru ca nu erau toate avizele date. "Eu nu sunt impotriva, dar nu sunt de acord ca sa votez cu ceva ce mi se pare ca nu e in regula.

Mi se pare un abuz din partea primarului sa ma forteze sa votez, cand eu de fapt vreau sa fac totul conform legislatiei in vigoare", spune Nicolae. Acesta a fost momentul in care Mircia Gutau a reactionat si l-a sfatuit pe Nicolae sa faca un efort si sa inteleaga ceea ce i se explica, din moment ce el nici macar nu a analizat foarte bine materialul prezentat.

"Domnule consilier, faceti un pic de efort ca sa intelegeti ce se vorbeste aici! Eu nu vreau sa transform in circ aceasta sedinta, dar mi se pare ca lucrurile au luat-o razna. E clar ca domnul Ion Nicolae a avut un motiv anume pentru a nu vota.

Si faptul ca a facut gluma cu «sportivul », mi se pare de prost gust. Dar e de inteles...toti cei care nu luau examenele ajungeau la miniera. A vrut sa ma jigneasca, dar nu a reusit", spune primarul Ramnicului.

Dupa lungi discutii aprinse si un sistem de votare eronat, punctul nu a fost aprobat, primind doar 14 voturi din 16 cate erau necesare.

"Razbunarea" liberalilor nu s-a incheiat aici, urmand ca si punctul 11 privind inventarierea unui teren in domeniul privat al municipiului Ramnicu Valcea - cartier Feteni sa nu treaca de consilierii din PNL.

Alte doua puncte, ce faceau referire la aprobarea studiului de fezabilitate pentru reamenajarea strazilor Rapsodiei-zona Nord si bulevardul Tineretului - zona Hermes, au fost amanate pentru ca lui Ion Nicolae nu i-au fost inmanate materiale cu avizele necesare.

"Eu nu am citit nici un material, domnule primar, iar arhitectul care s-a ocupat de aceste proiecte nu s-a facut inteles. La aceste puncte sunt necesare o serie de documente care momentan lipsesc", a declarat consilierul municipal PNL.

Primarul Gutau a fost de acord cu amanarea acestor puncte de pe ordinea de zi. Si pentru a fi tot tacamul complet, si la punctul 21 privind avizarea PUZ, Bloc locuinte D+P+9E- strada Gabriel Stoianovici, consilierii PNL au dat un vot negativ.

Iar pentru ca sedinta sa aiba un final penibil, consilierii si toti cei prezenti au servit o cupa de sampanie in cinstea inaugurarii noii sali de sedinte, dupa ce mai bine de doua ore si-au adresat cuvinte grele si replici taioase.