Dupa cum stiti, Organizatia "Caritas" Alba Iulia deruleaza, incepand cu anul 1994, un program de ingrijiri medicale si asistenta sociala la domiciliu, prin trei centre aflate in Alba Iulia, Aiud si Sebes.

Aceste centre au in momentul de fata un numar de 250 de beneficiari, persoane varstnice, bolnave si imobilizate la pat. Serviciile constau in ingrijire medicala, ingrijire de baza (igiena corporala, prepararea hranei, ajutor la cumparaturi, consiliere sociala etc.).

Incepand cu luna februarie a acestui an, serviciile de baza s-au imbunatatit, prin igienizarea lenjeriei de corp, a asternuturilor, igienizarea locuintei etc.

Acest lucru este posibil gratie sprijinului financiar oferit de Societatea "Holzindustrie Scweighoffer" din Sebes, sumele donate de aceasta societate fiind utilizate de catre Organizatia "Caritas" pentru achizitionarea de echipamente (masini de spalat si de uscat rufe, aspiratoare, dispozitive de calcare a rufelor etc.), precum si consumabile necesare, resurse pentru realizarea deplasarilor si incadrarea de personal specializat.

Proiectul de finantare din partea societatii "Holzindustrie Schweighoffer" se deruleaza pe o perioada de un an, incepand cu luna februarie 2006.