Daca nu stiati, va spunem noi ca in judetul nostru exista un parlamentar P.D., pe numele sau Dorel Jurcan. Ce anume a facut acesta pentru comunitatea pe care o reprezinta, nu va putem spune.

Nu de alta dar, chiar daca am incerca sa-i gasim lui Dorel un iz de activitate parlamentara, ne-am izbi de un « zid », de crasa inactivitate care caracterizeaza majoritatea membrilor clasei politice romanesti de ora actuala. Cand ne era « lumea mai draga », hopa si Jurcan, precum paduchele in frunte, cu o conferinta de presa, tema abordata fiind la moda.

Voiculescu si apartenenta la structura securist- comunista, trecutul conservatorului in epoca « ciuruitului » si aportul adus de acesta ( Voiculescu) in « propasirea Securitatii, ca Politie Politica ».

Si sa vezi speculatii, sa vezi cum se poate da cu presupusul ! Citam : « Voiculescu a santajat guvernul, si-a dorit un as in maneca, a incercat sa-si acopere trecutul. A incercat cu o « lovitura » la Presedintele Basescu, tentativa nereusita.

"Ni s-a sugerat de parlamentarul angrosist, ideia conform careia si Besescu ar fi fost colaborator, in aceiasi masura in care si Voiculescu a colaborat, dezinvolt si « obligat » de functia detinuta in vremuri apuse. Adica, unul a fost comandant de nava si Voiculescu a fost « colaborator nestiutor » a lui DUNAREA, firma de comert exterior in subordinea SECURITATII.

Rapoartele intocmite de conservator au fost, in opinia majoritati politicienilor, obligatori si cu stricta referire la activitatea de serviciu.

S-o creada MUTU… nu fotbalistul! In acelasi ton, pe aceiasi “gama”, Juran continua sa speculeze :Presedintele nu s-a implicat, nu a dus criza lui Voiculescu !? Conservatorul si-a dorit un certificat de buna- purtare, fara sa tina cont ca, in pleduaria sa, a acuzat tot poporul Roman de colaborationism ».

Si gata, asta a fost discursul magnific al magnificului parlamentar valcean, al lui Dorel-P.D. Vrem sa-i atragem atentia alesului, si pe aceasta cale, ca pe omul de rand, locuitor al judetului pe care se face ca-l reprezinta, nu-l intereseaza divagatiile pe teme generale, discutiile purtate inutil la nivel national.

Il intereseaza cu totul altceva ! Cum ar fi ; administratia locala, taxele si impozitele percepute de Consiliul Local, incapacitatea administratiei in domeni precum : transportul local, curatenia orasului, dezvoltarea urbanistica, siguranta cetateanului, creerea de locuri de munca, asfaltarea, spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, iluminatul stradal, e.t.c..Iar la nivel judetean, lucrurile se complica.

Oamenii sunt interesati de aductiuni de apa, de conducte de gaze, de rebilitarea retelei electrice, de obtinerea fondurilor europene pentru asfaltari, pentru infiintarea de ferma agricole, de politica agricola, de subventiile acordate de Tericeanu pentru motorina si culturile deficitare, de zootehnie, pomicultura, apicultura, piscicultura, de situatia in care se afla SANATATEA, de

INVATAMANT… de TARA… in general. Si in aceste conditi, Jurcan, parlamentarul valcean, « bate campii » pe tema turnatorului presupus Voiculescu.

Pai bine « nenea DOVALI », daia te-am ales noi, majoritatea ? Sa vi in fata noastra si sa « bati toaca pe uscat » ? Cam la ce nivel intelectual ne crezi de ne tratezi in acest hal ? Ce ti-am facut noi, aia de se inghesuie prin standurile inchiriate de mata la tot felul de inteprinzatori ? De ce nu apari, cu aceasi nonsalanta, in fata ramnicenilor si sa ne vorbesti de reusitele

obtinute in Parlament, de zbaterea incununata de succes pe care ai dus-o in ultimul timp, de perspectiva pozitiva care ne asteapta, de … cate si mai cate ? Imi permit sa speculez : pai pentru ca este caracteristica atitudinea tuturor democratilor, valceni cel putin. Exempul. Prefecta Handolescu, miloasa judetului si toleranta primarilor incapabili.

Sa nu-l uitam si pe edilul Gutau, ctitorul bulevardului Tineretului, artera pe care se munceste …Sa nu-i uitam si pe consilieri, locali sau judeteni, cei care voteaza… si atat. Sa nu-i uitam pe toti cei care isi ocupa functiile de conducere in administratie, in institutiile descentralizate, in urma sustinerii unui examen .. de fidelitate… politica. Am votat, acum platim si tragem ponoasele!

Asa ne trebuie ! Dar nu mai e mult, anticipatele sunt « la orizont », iar noi,aia pe care crede Jurcan ca-i « duce cu presu » v-om vota. Cu cine vrem ! Dar cu siguranta specia « JURCAN » este pe cale de disparitie… si toti ca el.