In episodul din aceasta saptamana la rubrica “dinozauri si lupi tineri in politica” va prezentam inca doua nume de la Partidul Democrat: Stefan Seremi si Nicolae Hodut. Doi politicieni cu mari aspiratii: primul nu vrea deloc sa iasa la pensie, in vreme ce al doilea il copiaza la indigo pe unul dintre cei trei tartori ai Consiliului Judetean (CJ) Bihor.

Cu cele 42 de organizatii de tineret din judet si cu organizatia de studenti, rezerva de carde a PD Bihor este impresionanta.

Vulpea Seremi

Multi dintre adversarii politici si contestatarii lui Seremi ii reproseaza acestuia ca “nu a lasat nicio dara in urma sa” din activitatea desfasurata in Consiliul Judetean. I se aduce aminte ca pe vremea cand era presedintele forului judetean nu organiza conferinte de presa cu lunile in sir. Altii, mai carcotasi, ii atribuie grade si ochi albastri.

La studiile vicepresedintelui Consiliului Judetean Bihor, Stefan Seremi, consemnam absolvirea al Facultatii de Studii Economice din Cluj Napoca, sectia finante si credit. Activitatea sa politica este bogata, in contradictie cu reusitele sau realizarile pe care le putem contabiliza in dreptul politicianului Seremi. Dupa alegerile din 20 mai 1990 ajunge deputat F.S.N. si vicepresedinte in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor.

In urma alegerilor locale din 1992 cucereste functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor pana in anul 1996. Intre anii 1996 si 2000 este vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor sub presedintia lui Mihai Bar. Din anul 2000, pana in anul 2004, revine in postura de presedinte al Consiliului Judetean.

In prezent, dupa alegerile locale din 2004 este din nou vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor.

Aspiratii juvenile

Nicu Hodut devine membru PD in preajma alegerilor din anul 2000, cand se inscrie in organizatia de tineret a partidului. Atmosfera de atunci, grupul de prieteni si spiritul de echipa contribuie foarte mult la pasul inspre politica a tanarului Hodut. Decizia avea sa-si arate importanta si greutatea odata cu trecerea timpului.

Tanarul politician recunoaste deschis ca si-a inceput cariera politica in anul 2000, in campania electorala lipind afise si convingand oamenii din usa in usa sa voteze pentru partidul sau. Viata politica a inceput sa-i placa. La sfarsitul anului 2000, devine secretar executiv al organizatiei de tineret municipale si cucereste aceeasi functie si la organizatia de seniori.

Lucrurile evolueaza, iar peste doi ani, in 2002, devine vicepresedinte al tinerilor la organizatia din Oradea. In batalia electorala din 2004, presteaza pentru partid o munca mai evoluata, se ocupa de logistica, realizeaza baze de date si face statistici. Un an mai tarziu, pune bazele organizatiei de studenti a PD Bihor, unde devine si presedinte.

Anul 2006 reprezinta o explozie a carierei politice a lui Nicu Hodut. Devine presedinte executiv al organizatiei de tineret pe judet si secretar executiv al PD Bihor la seniori. Isi consolideaza pozitia de consilier in cadrul cabinetului vicepresedintelui Consiliului Judetean Bihor, Stefan Seremi.

Este unul dintre initiatorii proiectului Consiliul Judetean al Tinerilor si este liderul de grup al tinerilor democrati din acest for nou creat. Pentru urmatoarele alegeri locale din 2008 si-a stabilit ca si tinta un post de consilier judetean si spera ca partidul il va investi cu incredere si gir politic.

Nicolae Hodut a terminat Facultatea de Energetica, absolvind si un master in energetica, devenind inginer energetician. Ca sa isi aprofundeze si teoretic arta politicii, doreste sa studieze in cadrul unui master pe teme de administratie publica locala. Iata cum isi descrie tanarul evolutia politica.

“La 20 de ani, in anul 2000, nu aveam o imagine sau nu stiam daca PD este cea mai buna alegere, dar odata cu trecerea timpului dupa cinci-sase ani imi dau seama ca am facut alegerea cea mai buna”.

Nicu Hodut este multumit si de promovarea tinerilor in cadrul PD, cu toate ca recunoaste deschis ca sunt multi tineri capabili pe care ar vrea sa ii vada cu trecerea timpului pe functii politice sau administrative importante. “PD sprijina tinerii, daca ne uitam avem multe exemple chiar la cel mai inalt nivel de directori.

Emil Guias este director general adjunct la Finante, Vesa Simona este director in cadrul directiei de munca, solidaritate sociala si familie, Calin Mocanu este director la Agentia de Protectie a Mediului, Mircea Matei provine si el din randul tinerilor si exemplele ar putea continua”, declara Hodut.