Conducerea PNL Alba a facut public, ieri, un comunicat de presa prin care solicita demisia din functiile detinute a tuturor membrilor care sunt dovediti ca si colaboratori ai fostei Securitati.

Potrivit vicepresedintelui filialei, Simion Cretu, liderii liberali vor propune Biroului Permanent National al partidului sa ceara tuturor celor care detin o functie de demnitate publica sa "faca un pas in spate", adica sa demisioneze din acestea, daca au facut politie politica.

Cretu a dat-o ca exemplu in acest sens pe Mona Musca, al carui exercitiu de sinceritate, venit tarziu, este pus sub semnul intrebarii. "Acest exercitiu de sinceritate tarzie a Monei Musca imi permit sa il pun sub semnul intrebarii.

Oare daca aceste dosare nu ar fi aparut, am mai fi aflat de Dana? Am mai fi aflat ca unul din membrii nostri marcanti este santajabil sau poate chiar santajat? Ca poate fi oricand recuperat pentru uzul unora sau altora, straini de democratie si carora sustinatorii democratiei li se par straini?", mai sustine vicepresedintele filialei PNL.

In opinia acestuia, furnizarea de informatii despre studentii straini, lucru recunoscut de Mona Musca, "tot turnatorie se numeste si nu este cu nimic mai prejos fata de turnarea colegilor sau vecinilor". "Nu poti sa propovaduiesti democratia ca profet resapat, dupa ce, cu convingere, ai slujit un sistem dictatorial.

Poate ca, fara gesturile unora ca "Dana", am fi avut si noi o Revolutie mai putin sangeroasa sau am fi avut o tranzitie mai lina de la comunism la democratie. Nu putem construi adevaruri pe baze mincinoase. Nu putem da lectii de verticalitate cu spinarea indoita. Nu se mai poate", a mai spus Simion Cretu.

In absenta liderului organizatiei judetene a liberalilor, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, Simion Cretu este cel care conduce filiala.