discursurile politicienilor versati ai PD, dar si prelegerile specialistilor in stiinte politice ai UBB.

In frunte cu fiica presedintelui Romaniei, Elena Basescu, tineretul democrat s-a organizat in mai multe grupe de lucru si au simulat realizarea unei campanii electorale.

In cadrul atelierelor de lucru, ei au incercat sa gaseasca mesaje de impact la public, au conceput discursuri, au realizat clipuri electorale, au construit profilul unui lider, au simultat dezbateri televizate si au realizat spoturi electorale audio.

Politicienii cu ani buni de experienta in partid le-au vorbit tinerilor despre felul in care trebuie sa-si adopte discursul in functie de grupul tinta, despre cum trebuie abordate diferitele tipuri de alegatori, dar au dezbatut si problema partidelor politice europene, a institutiilor europene si a liderilor europeni.

Au tinut discursuri in fata tinerilor democrati presedintele PD Emil Boc, deputatul Daniel Buda, Calin Rus de la Facultatea de Stiinte Politice si purtatorul de cuvant al PD, Dacian Gal. Calin Rus le-a vorbit tinerilor despre felul in care trebuie construit un mesaj electoral si le-a prezentat diferite tehnici de comunicare.

Elena Basescu a declarat jurnalistilor ca daca n-ar fi fiica presedintelui, atunci nu ar mai fi atat de mult in centrul atentiei. Elena Basescu e convinsa ca in momentul in care tatal ei nu va mai conduce Romania va intra si ea intr-un con de umbra.