Ploile torentiale cazute noaptea trecuta au provocat noi inundatii, la un an dupa ce Muntii Apuseni au fost devastati anul trecut. In judetul Cluj, viiturile au afectat patru localitati. Cea mai greu lovita de apele furioase a fost asezarea minereasca Iara.

Valea Caprei si Valea Ierii, umflate de ploile cazute din abundenta, au inundat 106 gospodarii si 91 de anexe gospodaresti. De asemenea, au fost inundate patru institutii publice si au fost distruse doua podete. In apropierea comunei, 3,3 kilometri de drum judetean au fost acoperiti cu aluviuni iar circulatia rutiera a fost intrerupta pentru cateva ore.

Drumul a fost degajat abia in aceasta dimineata

Si asta dupa interventia echipajelor trimise de conducerea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu”, coordonate de subprefectul Calin Platon.

Inundatiile au mai afectat si doua amenajari hidrotehnice de pe cursul Vaii Ierii, iar conducta care alimenta cu apa potabila blocurile din comuna a fost distrusa pe o lungime de 50 de metri. Noua fantani din vale au fost contaminate de aluviuni.

Ploile torentiale au afectat si comuna Petrestii de Jos, situata in apropiere de Cheile Turzii. Aici, cantitatea de apa a atins 70 de litri pe metru patrat. In satul Plaiuri, a fost rupt un pod si a fost inundata o gospodarie. In localitatea Craiesti au fost inundate doua hectare de fanate iar in resedinta comunei Petrestii de Jos a fost inundata o gospodarie. De asemenea, un hectar de culturi agricole a fost compromis.