Subprefectul Attila Dezsi a lansat un proiect in premiera pentru Romania.

Attila Dezsi, initiatorul proiectului "Aleea Stelelor Gimnasticii...", intentioneaza sa transforme fostul Centru Vechi al municipiului intr-un adevarat Broadway al Devei, placat cu stelute aurite, dedicate gimnastelor campioane mondiale.

Proiectul este demarat chiar in anul in care Federatia Romana de Gimnastica sarbatoreste 100 de ani de la infiintare, iar Colegiul National Sportiv "Ceate Deva” aniverseaza 30 de ani de activitate.

Suprefectul Attila Deszi declara ca "proiectul "Aleea Stelelor Gimnasticii...” nu este un proiect obisnuit, dar pentru ca Primaria Deva l-a refuzat, ne-am grabit sa-l facem noi, ca sa nu ne-o ia altii inainte”.

Potrivit declaratiilor subprefectului, au fost contactate 67 de foste glorii ale gimnasticii mondiale, printre care Nadia Comaneci, Emilia Eberle, Lavinia Milosevici, Maria Olaru, Andreea Raducanu.

Toate sportivele contactate si-au dat acordul ca numele lor sa fie inscriptionate pe stelele care vor placa partea pietonala a Bulevardului 1 Decembrie, intre Prefectura si Primaria Deva.

Stelutele pot fi facute din marmura sau diverse materiale compozite, vor avea dimensiuni de 80 cm/80 cm, similare cu cele ale actorilor celebri de pe Broadway si vor fi paspoalate cu o banda aurie.

Valoare mondiala

Subprefectul Attila Deszi declara ca prin "Aleea Stelelor...” se vrea o recunostere a scolii romanesti de gimnastica ce a format sportivi de legenda care au intrat in istoria sportului si gimnasticii mondiale, precum si o recunoastere a valorii tehnicienilor si a antrenorilor.

Toti acesti factori au facut ca Deva sa fie cunoscuta ca o adevarata cetate mondiala a gimnasticii feminine, iar Aleea Stelelor ar insemna un brand pentru Deva, prin care se poate dezvolta turismul in zona, dar si o serie de industrii conexe. In Europa, un bulevard de genul Broadway-ului american exista la Viena, dedicat marilor compozitori ai lumii. Prin

"Aleea Stelelor Gimnasticii...”, Deva demonstreaza ca nu este cu nimic mai prejos fata de marile valori mondiale.