Reprezentantul Consiliului Local Alba Iulia in Consiliul de Administratie al FC "Apulum Unirea", Horia Bardas, a demisionat din functie. El a declarat ca a decis sa demisioneze dupa ce a constatat ca nu a fost consultat niciodata in deciziile care se iau de catre conducerea clubului.

"Am crezut ca se schimba modul de conducere in cadrul clubului in noul campionat, dar nu a fost asa. Am decis sa demisionez pentru ca nu am fost chemat niciodata pentru a fi consultat, ca reprezentant al Consiliului Local, in luarea deciziilor de catre conducerea clubului", a declarat Bardas, care este si consilier local PD.

El a adaugat ca era obligatorie consultarea Consiliului de Administratie, in conditiile in care de la bugetul local se aloca o suma importanta de bani pentru sustinerea activitatii echipei.

De altfel, in cadrul sedintei Consiliului Local de ieri a fost aprobata majorarea cu 2,5 miliarde lei vechi a contributiei din bugetul municipiului Alba Iulia la Asociatia "Fotbal Club Unirea 1924". Din asociatie, care detine 40 la suta din actiunile societatii ce administreaza echipa "Unirea Apulum", mai face parte si Consiliul Judetean Alba.

Prin hotararea luata ieri, contributia CL Alba Iulia la finantarea activitatii clubului de fotbal in anul 2006 ajunge la suma de 5 miliarde lei vechi.

Tot ieri alesii locali au mai luat in discutie si achitarea catre o societate comerciala din judetul Salaj Ð "Fibrex Co" SRL Crasna Ð a sumei de aproximativ 300 milioane de lei vechi, reprezentand contravaloarea a 797 scaune de plastic, montate de aceasta firma pe stadionul "Cetate" in perioada 2002Ð2003.

Dupa lungi discutii, consilierii au amanat luarea unei decizii pentru a se convinge ca societatea din Salaj nu va solicita ulterior penalitati pentru neplata sumei. In acest sens ar urma sa fie incheiat un protocol intre Primarie si SC "Fibrex Ð Co" SRL.

Clubul "Unirea Apulum" activeaza in prezent in seria a II-a a Diviziei "B".