Juristii Primariei Petrosani (judetul Hunedoara) ori nu isi fac treaba, ori nu cunosc legile, daca tinem cont de frecventa cu care municipalitatea pierde proces dupa proces.

De aceasta data, administratia publica locala a taiat aproximativ 200 de chitante degeaba pentru sanctionarea unei firme de transport interorasenesc, in conditiile in care instanta a stabilit ca reprezentantii municipalitatii nu au respectat procedurile legale.

Odata cu licitarea traseelor pentru transportul local, reprezentantii Consiliului Local au emis, anul trecut, o hotarare prin care ruta pe care circulau mijloacele de transport ale societatii "ZMK" a fost scoasa din interiorul orasului pe soseaua de centura.

Decizia a starnit un imens scandal, mai ales din partea calatorilor, insa reprezentantii administratiei locale au motivat decizia prin faptul ca firma in cauza efectueaza, in mod ilegal, si transport local.

Conducerea "ZMK" a atacat in instanta de contencios-adminstrativ hotararea CL, iar magistratii s-au pronuntat de curand in favoarea societatii.

Unul dintre directorii din cadrul Primariei, Marian Popescu, a declarat ca in timpul judecarii procesului instanta a stabilit ca decizia privind scoaterea firmei de pe rutele din interiorul orasului nu a fost publicata si intr-un ziar de circulatie nationala, astfel ca a trebuit anulata.

"Am anulat vechea hotarare si vom da alta, pe care o vom publica atat intr-un cotidian local, cat intr-unul central", a spus Popescu.

In schimb, municipalitatea a pierdut banii pentru circa 200 de amenzi, pe care s-a grabit sa le aplice soferilor firmei, desi instanta nu se pronuntase inca in acest dosar.

Edilii din Petrosani au mai pierdut, la Curtea de Apel Alba Iulia, inca un proces in urma caruia au fost obligati sa achite un miliard de lei vechi, dupa ce au "uitat" ani in sir sa puna in posesie firma care a castigat licitatia pentru amenajarea parcarilor din oras.