Premierul si ministrul Justitiei din Irlanda intentioneaza sa propuna guvernului introducerea permiselor de munca speciale pentru bulgari si romani de la 1 ianuarie 2007, informeaza ziarul ‘‘Irish Independent’‘.

‘‘Irish Independent’‘ arata ca motivul pentru care autoritatile irlandeze doresc introducerea permiselor de munca este nivelul de trai din Romania si Bulgaria, care e cu mult inferior celui din tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.

Autoritatile din Dublin se tem, astfel, de un eventual aflux de muncitori care vor veni in Irlanda in dorinta unui loc de munca.

Anterior Irlandei, Marea Britanie si Ungaria si-au exprimat aceleasi temeri cu privire la posibila invadare a statelor dezvoltate ale UE de catre romani si bulgari.

Oficialul de la Budapesta a declarat ca ‘‘daca alte tari membre din Uniune isi vor inchide granitele lor in fata fortei de munca din Romania si Bulgaria, si Ungaria va fi nevoita sa aplice masuri de restrictie pentru prevenirea paralizarii pietii muncii’‘.