Disputele dintre administratia locala din Targu-Mures si cea judeteana pe marginea aeroportului continua si in acest an.

Astfel, dupa ce a fost acuzat ca nu respecta hotararile Consiliului Local si nu vireaza banii necesari pentru realizarea investitiilor de la aerobaza, primarul municipiului, Dorin Florea, a spus ca doreste ca Primaria sa isi retraga omul din Consiliul de Administratie al acestei institutii.

Edilul sustine ca prezenta viceprimarului Csegzi Sandor in CA al aeroportului nu se justifica si cere din nou transformarea acestuia in societate pe actiuni. "Am un reprezentant in Consiliul de Administratie, dar am de gand sa il retrag, pentru ca are un rol de figurant acolo.

Csegzi spune lucruri interesante in timpul sedintelor, dar pozitia Primariei nu este luata in seama", a declarat primarul.

Florea sustine ca in cele din urma va respecta hotararea CL si va vira restanta de un miliard de lei vechi in conturile Aeroportului, desi acest obiectiv nu ii apartine. In acest sens, edilul a spus ca a taiat din fondurile care ar fi trebuit sa mearga spre o serie de ONG-uri.

Cu toate acestea, viceprimarul Csegzi Sandor a declarat, insa, ca Florea nu poate pur si simplu sa il retraga din Consiliul de Administratie si ca singurul demers al edilului ar fi inaintarea unei propuneri in acest sens catre CL, care are ultimul cuvant de spus.

Totusi, viceprimarul, care a mentionat ca municipalitatea mai are un reprezentant in CA de la aeroport in persoana consilierului local Koloszvari Zoltan, este de parere ca Florea a facut aceste afirmatii pentru a forta oarecum o decizie privind transformarea aerobazei in societate comerciala.

Csegzi Sandor a adaugat ca propunerea sa, lansata in CA, a fost ca dezvoltarea zonei cargo sa se faca printr-o societate comerciala pe actiuni, acest lucru permitand implicarea mai directa a municipalitatii in dezvoltarea aeroportului, care se doreste unul cu caracter regional.

Nu in ultimul rand, Csegzi Sandor a atras atentia ca pentru a intra in Consiliul de Administratie el a urmat, in 2000, un curs de perfectionare in SUA.