Nopti albe la Balea Lac si la propriu si la figurat. Prima zapada consistenta din acest sezon a acoperit muntii la peste 2000 de metri altitudine, iar turistii nu au putut dormi nici un minut in noaptea de miercuri spre joi.

S-au gandit sa profite din plin de primul strat de zapada, sa faca un om de zapada si sa se bulgareasca, in ciuda faptului ca au urcat la munte imbracati pentru luna august, nicidecum pentru iarna. La peste 2000 de metri altitudine zapada a si cazut iar iarna si-a intrat pe deplin in drepturi. Stratul de de nea de pe timpul noptii ajungea la 4 centimetri.

Doar doua luni pamantul a „respirat” fara sa fie acoperit cu zapada. Turistii care au mers, ieri, la Balea Lac nu si-au putut astampara dorul si au hotarat sa ramana peste noapte special pentru o bulgareala cu zapada. „Am venit cu niste prieteni dupa amiaza si ne-am mirat ca aici ningea atat de frumos.

Am hotarat sa nu mai plecam, sa ramanem peste noapte ca sa facem un om de zapada”, spune unul dintre turistii prezenti la Balea Lac. „ Nu ma asteptam sa ma chiar bronzez acum la Balea, dar trebuie sa spun ca nu imi imaginam ca o sa gasim zapada”, povesteste incantata o turista. Daca sezonul rece s-a si instalat, operatorii turistici din zona nu au putut sta pe ganduri.

Au fost deja demarate primele proceduri pentru a fi ridicat un nou Hotel de Gheata la Balea Lac. Managerul proiectului Iced Hotel de anul trecut a inceput deja tratativele cu mai multi proiectanti pentru ca anul acesta palatul de clestar sa fie ridicat mai devreme decat anul anterior si sub o alta forma. Meteorologii spun ca „la munte s-a terminat cu vara”.