Mona Musca si Ioan Ghise au fost exclusi, sambata, din PNL. Cazul lui Dinu Patriciu urmeaza sa fie discutat in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent al PNL. Mona Musca a fost exclusa din partid cu 62 de voturi pentru, 5 impotriva si o abtinere.

Deputatul Ioan Ghise a fost exclus din partid cu 56 de voturi pentru, 11 impotriva si o abtinere. Premierul sustine ca nu poate evalua pe moment ce pierdere de imagine va avea PNL, dar e convins ca pe termen lung va fi un plus de credibilitate pe care acest partid il va castiga. Excluderea celor doi a trezit si reactii adverse, in randul unor liberali sau fosti liberali.

Mona Musca a declarat ca isi cere scuze si iertare pentru ca a semnat acel angajament si sustine ca nu a realizat ca poate fi interpretat ca o colaborare cu Securitatea. Mona Musca renunta la statutul de euroobservator. Mona Musca a declarat ca i s-a cerut sa demisioneze, dar a refuzat.

In schimb, deputatul PNL a precizat ca i-a scris presedintelui Parlamentului European pentru a-l informa ca in locul ei va fi numit un alt euroobservator din partea PNL. Mona Musca a precizat ca a dat explicatii in fata Delegatiei Permanente (DP), dar nu a stat pana la incheierea sedintei pentru ca nu mai este membru al DP.

Deputatul Ghise sustine ca CNSAS a confirmat deja faptul ca el nu a facut politie politica. Ioan Ghise se considera o victima colaterala a scandalului Mona Musca. Liberalul spune ca, inainte de revolutie, a scris sapte note informative legate de mai multi cetateni libieni.

Elena Udrea acuza PNL de ipocrizie

Elena Udrea ii ataca, din nou, pe liberali. Fostul consilier prezidential acuza de ipocrizie actuala conducere a PNL, dupa decizia de excludere din partid a deputatilor Mona Musca si Ioan Ghise.

Prezenta la Costinesti, la scoala de vara a tineretului PD, Elena Udrea spune ca PNL se foloseste de pretextul reformei morale pentru a-i da afara din partid pe opozantii premierului Tariceanu.

In cea mai mare parte, discursul Elenei Udrea a fost un atac la liberali, insa, pornit de la scurta si furtunoasa ei cariera politica, dupa cum chiar fostul consilier prezidential a recunoscut.

Desi si-ar fi dorit un parcurs mai linistit si cu succese mai mari, Udrea s-a aratat convinsa ca experienta ei a aratat ca “se poate face politica cu onestitate, fiind sincer, respectandu-ti partenerii” si mai ales fiind loial.

De aici pana la condamnarea liberalilor nu a fost decat un pas, Udrea criticand lipsa de fair play si ipocrizia PNL. Fosta membra PNL a criticat excluderea deputatului Ioan Ghise. “Daca un om si-a recunoscut greselile trecutului si a reusit sa faca lucruri pozitive, ar trebui judecat cu bune si cu rele.

Nu sunt de acord sa excluzi un om pentru ca asa iti iese din calcule, poti sa inlaturi un adversar, sa scapi de altcineva”, a spus e

Udrea a precizat ca nu il cunoaste personal pe Ghise

“Desi Ghise a recunoscut trecutul sau si a castigat alegerile, a fost eliminat pentru a putea fi exclusa Mona Musca, desi Titu Gheorghiof, ce are angajament, sau Mircea Ionescu Quintus continua sa ramana membri ai PNL”, a subliniat Udrea, dand PNL drept exemplu concludent de ipocrizie a clasei politice.

La randul sau, consilierul prezidential Theodor Stolojan a apreciat ca PNL a gresit prin excluderea Monei Musca din partid. “PNL va pierde in continuare din credibilitate prin aceasta apucatura de inchizitie”, a declarat Theodor Stolojan.

El a spus ca regreta decizia luata sambata la Constanta de Delegatia Permanenta a PNL de excludere din partid a Monei Musca si a lui Ioan Ghise si a opinat ca ar fi fost mai bine ca liberalii sa astepte un verdict dat de CNSAS.