Clujenii vor avea parte de un septembrie plin de muzica, intrucat orasul de pe Somes va fi gazda celei de-a 40-a editii a Festivalului “Toamna muzicala clujeana”. Manifestarea se va desfasura intre 8 si 28 septembrie si va aduce in prin planul melomanilor clujeni 16 concerte extraordinare sustinute de profesionisti ai muzicii simfonice.

Concertele vor avea loc atat la Casa de Cultura a Studentilor cat si la Muzeul de Arta din Cluj, unde sunt asteptati iubitorii acestui gen muzical. “Toamna Muzicala Clujeana” se va deschide sub bagheta dirijorului austriac Sascha Goetzel, care va pune in scena doua concerte: Simfonia nr. 38 in Re major de W.A. Mozart si Simfonia a IX-a in Re minor (Oda bucuriei) a lui L. van Beethoven.

Spectacolul va fi gazduit de Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca cu incepere de la ora 19. Cel mai longeviv festival de muzica simfonica din Romania vine si cu o surpriza la aceasta editie, pentru melomanii de toate varstele, materializata intr-un minifestival de muzica baroca.

Intentia organizatorilor este de a promova in randul ascultatorilor clujeni si nu numai acest curent muzical, care este foarte apreciat de occidentali si foarte putin cunoscut in Romania. Concertele de muzica baroca vor lua startul pe 14 septembrie.

Inchiderea editiei aniversare a festivalului il va aduce in fata spectatorilor pe dirijorul Alexandru Lascae (Olanda), care va pune in scena piese de P. I. Ceaikovski, Franz Liszt si Carl Orff. Concertul de inchidere ii asteapta pe melomani in data de 28 septembrie, cu incepere de la ora 19, in sala “Tonitza” a Muzeului de Arta din Cluj.

Totodata, pe parcursul celor 20 de zile de festival, publicul clujean va putea lua parte la concerte simfonice si vocal-simfonice, concerte camerale, recitaluri camerale si de lieduri.