Seful Directiei de Finante Botosani, Gheorghe Sorescu, sustine ca singura sansa de dezvoltare economica a judetului Botosani ramane agricultura si din acest motiv atat botosanenii, cat si autoritatile, ar trebui sa puna mana pe sapa si sa practice o agricultura performanta. „Pana la a deveni silicon valley, Botosani ramane valea mamaligii.

Asta stie sa faca si asta trebuie sa faca din ce in ce mai bine. Pana la vina investitori in domeniul IT sau in altele de domeniul SF pentru Botosani, ar fi bine ca lucrurile sa inceapa sa mearga cat mai bine in agricultura.

Mai mult, pentru agricultura nu trebuie nici investitii masive in infrastructura pentru ca nu trebuie nici aeroport si nici metrou sa mergi la prasit”, a declarat Sorescu.

In opinia acestuia, faptul ca in ultimii doi ani s-a investit masiv in agricultura si ca au fost atrase multe fonduri europene nerambursabile demonstreaza ca unii afaceristi „au mirosit” faptul ca acesta este un domeniu de activitate profitabil in judetul nostru. Cu toate acestea, numarul acestora este inca mic in comparatie cu potentialul agricol al judetului, potrivit lui Sorescu.

Acesta a declarat ca are incredere in investitiile facute pana acum in municipiul Botosani, dar si in faptul ca unii patroni din exteriorul judetului cumpara firme din judetul nostru. Directorul executiv al Fiscului a adaugat ca toti acestia, alaturi de oamenii de afaceri deja prezenti in Botosani pot face ca mediul de afaceri local sa fie mult mai dezvoltat decat acum.

"Unele firme care au fost cumparate recent si-au achitat darile la stat, deci s-a schimbat in bine din acest punct de vedere. Mai mult, eu provin din mediul de afaceri si stiu cum gandesc afaceristii.

Din acest motiv, nu cred ca acei oameni care au cumparat o fabrica sau alta investesc doar pentru a avea unde ingropa banii, ci vor sa repuna pe picioare unitatile si sa le faca profitabile”, a mai spus seful Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.