Dupa 1989, trupa l-a cooptat pe Tiberiu Pop - claviatura, iar in 1995 Radu Manafu a renuntat definitiv la muzica in favoarea familiei.

In '84 apar pe discul "Formatii rock 8", pentru ca sa urmeze albumele individuale. Primul album apare in '87 si se numeste simplu "Celelalte Cuvinte", urmat in 1990, de "Celelalte Cuvinte II". In '92 apare albumul "Se lasa rau", in '95 "Armaghedon", "Vinil" in '96 si "Ispita" in '97.

Ultimul album de pe piata s-a lansat in 2004, "N.O.S", dupa abrevierea termenului comercial englezesc New Old Stock (noul stoc vechi).

ZIUA de Cluj: Cand si in ce imprejurari a luat fiinta trupa Celelalte Cuvinte?

Calin Pop: Ideea gastii exista din anii de liceu. De atunci eram impreuna cu Leontin Iovan (tobe) si Marcel Breazu (bas) intr-o formula numita Sonic, cu care cantam la balurile si serile dansante de pe atunci (in orasul natal, Oradea), nume care, la admiterea la facultatile din Timisoara, a fost schimbat.

ZIUA de Cluj: De ce acest nume?

Calin Pop: Deoarece cuvintele pe care le rostim ni se par prea putine pentru a exprima ceea ce simtim.

ZIUA de Cluj: Cum se poate caracteriza trupa Celelalte Cuvinte in cateva cuvinte?

Calin Pop: Bineinteles, in alte cuvinte decat celelalte.

ZIUA de Cluj: Dar muzica pe care o cantati?

Calin Pop: O muzica a cuvintelor!

ZIUA de Cluj: Ati fost comparati de multe ori cu Phoenix, cu toate acestea nici un album de-al vostru nu seamana cu celalalt. Care e explicatia?

Calin Pop: Comparatia s-a facut mai ales in perioada comunista, cand noi concertam prin tara si ei erau plecati, desi se cantau, stilistic vorbind, muzici diferite. Explicatia ar fi straduinta trupei de a compune si canta cat mai diversificat si aparte.

ZIUA de Cluj: Care a fost cel mai important pas din cariera formatiei?

Calin Pop: Festivalul Tim- Rock nr. 3 din Timisoara (1984), cand l-am cunoscut pe actorul Florian Pittis. El a ramas placut impresionat de muzica noastra si, pe scurt, ne-a introdus la casa de discuri Electrecord.

ZIUA de Cluj: Care e diferenta dintre rock-ul de dinainte de "89 si cel de acum?

Calin Pop: Cel de dinainte de "89 era mai avangardist, reprezentand in acelasi timp fructul oprit dar si o forma de lupta impotriva sistemului de atunci. Cel de acum nu mai are restrictii si parca nici atata farmec.

Trupe tinere si bune avem, public sa fie?

ZIUA de Cluj: Ce trupe din noua generatie te impre-sioneaza?

Calin Pop: Eu, personal, nu sunt un tip deosebit de impresionabil, dar apreciez o muzica buna, bine facuta si interpretata. Trupe tinere si bune avem, public sa fie ca sa le aprecieze!

ZIUA de Cluj: Aveti in spate 25 de ani de muzica, 8 albume si putine aparitii in presa. Evitati sa acordati interviuri?

Calin Pop: De multe ori, da... asta mai ales daca persoana care ne ia interviul nu e in tema.

ZIUA de Cluj: E cunoscut faptul ca nu traiti din muzica (ca multi altii, de fapt). Cu ce va ocupati in afara de Celelalte Cuvinte?

Calin Pop: Noi nu traim din muzica. Traim pentru muzica. Desfasuram activitati economice private, fiecare dintre noi (constructii, design, productie, prestari servicii), din care ne descurcam material vorbind.

ZIUA de Cluj: La ce se pot astepta fanii vostri in viitorul apropiat?

Calin Pop: La un nou album... dar anul viitor (speram).

ZIUA de Cluj: Cum va simtiti la cei 25 de ani de activitate? Va reprosati ceva?

Calin Pop: Cred ca aproape nimic. Eventual ca am concertat mai rar.

ZIUA de Cluj: Cum veti sarbatori cei 25 de ani de existenta a formatiei?

Calin Pop: Speram ca pe scena, macar in 4 orase mai importante de la noi.

ZIUA de Cluj: Pe cand un concert la Cluj?

Calin Pop: Clujul se numara printre cele 4 orase. Speram ca se va tine. Daca nu, atunci vina va apartine organizatorilor.

ZIUA de Cluj: Un mesaj pentru cei carora le e dor de concertele voastre.

Calin Pop: Si noua ne e dor de ei...

ZIUA de Cluj: Sa spunem in final si componenta actuala a trupei.

Calin Pop: OK. Marcel Breazu - bas, Tiberiu Pop - claviaturi, Leontin Iovan - tobe, Rosu Ovidiu - sunet si eu - chitara, vocal.