Protestul a inceput vineri, in jurul orei 21.00, destul de timid, dar cu trecerea fiecarei ore detinutii au prins curaj si au inceput sa faca tot mai multa galagie. S-au calmat doar pentru cateva ore, in zori, pentru ca sambata, pe la ora 9.00, revolta a reizbucnit cu si mai multa intensitate.

Penitenciarul a fost in stare de alerta pana la linistirea totala a spiritelor, sambata dupa ora 15.00, cand s-a revenit la programul normal, iar rudele celor inchisi au putut intra in penitenciar, pentru programul de vizite.

Starea de agitatie in randul detinutilor de la Baia Mare persista insa. Dupa aplanarea conflictului, unul dintre ei i-a dat prietenei care l-a vizitat un bilet cu revendicarile protestatarilor si i-a cerut sa il duca presei. Femeia nu a dorit sa faca nicio declaratie, spunand ca e un simplu mesager.

”S-au spus atatea la televizor despre ceea ce se intampla in aceasta inchisoare. Au fost lucruri si adevarate, dar si minciuni.

Iata nemultumirile reale ale noastre: timpul de vizita este prea scurt, nu avem posibilitatea de a discuta cu cei dragi des, nu putem primi pachete de-acasa mai voluminoase; nu putem primi spray-uri sau parfumuri.

Cand avem program de sport nu ni se permite accesul la un dus si va inchipuiti cum miroase in momentul in care 39 de oameni intra intr-o incapere plini de transpiratie; directorul unitatii scoate televizoarele din priza atunci cand incep jurnalele de stiri”, scria in biletul inmanat jurnalistilor.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro